Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

На червения диван с Рафаел Пенуела от manroland Sheetfed„Въпреки растежа, който демонстрира дигиталният печат на всяка drupa и всяка година, офсетът е мейнстрийм технологията. И ще остане така още много години.“

Изминаха три месеца, откакто бяхте спасени от Langley Holdings. Започнаха ли да се успокояват нещата? 
Да, за 100-те дни, които изминаха, компанията претърпя множество промени. Не беше лесно, но нещата се връщат към нормалните обороти. От Langley оформят нашата организация по различен начин.

Относно Вашата стратегия за бъдещо развитие и това, което се случва тук. Подписахте споразумение с Бени Ланда. Кога смятате, че ще започнете да интегрирате тази технология във вашите решения? 
Вече има идеи за начина, по който да бъде интегрирана тази технология в печатните системи на manroland.
Това, което ни харесва в технологията на Ланда, е новият подход към дигиталния печат – по-висока скорост, по-голям размер, разнообразни субстрати и драматично намаляване цената на копие спрямо други дигитални печатни системи.
Но нашата идея е да интегрираме всичко това в нашите съществуващи печатни системи, така че тази технология да бъде част от нашето решение. Така ще можем да комбинираме еднопасов дигитален печат с конвенционален.

Тоест ще предложите не само нови модели, но и модернизация на съществуващи технологии? 
Искаме да стартираме с модернизацията на съществуващи решения, защото това е бизнес-моделът на нашите клиенти. Моделът се променя бързо, така че ако можем да предложим на нашите клиенти дигитално решение, интегрирано в нашите печатни системи, това ще защити тяхната инвестиция, а ние ще се присъединим към дигиталното развитие на индустрията.

Мислите ли, че бъдещето на индустрията се крие в хибридните печатни системи?
Вярваме, че това ще се превърне в тенденция.

Но все още смятате, че конвенционалният печат има бъдеще в дългосрочен план?
Въпреки растежа, който дигиталният печат демонстрира на всяка drupa и всяка година, офсетът е мейнстрийм технологията. И ще остане така още много години. Дигиталният печат е реалност и ние не трябва да се борим с него. Нашите клиенти не се съпротивляват, защото те от своя страна се опитват да покрият изискванията на своите клиенти, и смятаме, че много от тях комбинират технологиите.
Днес двете технологии са разделени помежду си, но ако успеем с помощта на Ланда да ги интегрираме в една печатна система, процесът може да стане по-ефективен.

Каква беше основната цел на Вашето представяне? 
Като производител ние имаме специалната задача да направим търговското изложение значимо. И да покажем на света, че полиграфическото общество, и в частност manroland, е тук. Легендата продължава.
Вече мога да кажа, че успяхме да го постигнем. Посетителите на нашия щанд са много доволни.
Основното беше да покажем, че сме се завърнали.

Статията е публикувана в брой 3 / 2012.

 
23.07.2012.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Изложения, Новини, Събития, Интервюта

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар