Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Какво да очакваме на World Publishing Expo 2013 (IFRA Expo & Conference)За да разберем какво можем да очакваме от предстоящото издание на World Publishing Expo, както и какви са очакванията на изложителите, разговарям с Georg Riva, продуктов мениджър Mailroom Systems Müller Martini; Klaus Schmidt, директор Маркетинг/Корпоративни комуникации KBA Group; Philip Cullimore, регионален управляващ директор EAMER, Kodak; Bobby Grauf, сегментов мениджър Издателска дейност, Agfa Graphics.

Върху какви решения и продукти смятате да фокусирате вниманието на посетителите по време на World Publishing Expo 2013 (IFRA Expo & Conference)?

Georg Riva: Производствените процеси в експедицията стават все по-сложни. Ние от Müller Martini винаги се стараем да предложим на нашите клиенти модерни, персонализирани според техните нужди решения, които да им позволят да отговорят на изискванията на днешния ден и да останат гъвкави и за в бъдеще. Ще демонстрираме всичко това под мотото ‘Fit for Profitability’ по време на тазгодишното издание на World Publishing Expo на щанд 210 в зала 4.2.
За посетителите на нашия щанд ще обърнем специално внимание на влагащата система FlexLiner в комбинация със системата за пакетиране FlexPack.

Системите на Müller Martini са създадени по начин, който позволява модулно разширение. С други думи, една машина може да бъде развита на по-късен етап, например чрез добавянето на модул за вмъкване, за да се увеличи ефективността на машината, или пък да добавим стойност чрез функции като лепене, шиене и други. Така клиентите ни ще могат да навлязат на нови пазари с атрактивни крайни продукти.

Нашата програма за защита на инвестициите също ще бъде тема за обсъждане по време на World Expo Publishing. С нашата MM Services гама ние гарантираме, че оборудването работи с максимална производителност през целия му жизнен цикъл. На база специфичните им нужди ние предлагаме на нашите клиенти ръководства за увеличавана на ефективността и като резултат – на рентабилността.

Klaus Schmidt: Ще насочим вниманието на посетителите към иновациите в печатните системи и техническите решения (като например Commander CT, Commander CL, Cortina и високопроизводителната ролна мастиленоструйна печатна система KBA RotaJET), възможностите за надстройка и подобрения (в тази насока KBA предлага широка гама от услуги), за да засилим влиянието на печата в настоящата медийна среда чрез повишаване на производителността и ефективността и намаляване на производствените разходи.

Commander CT представлява сериозен напредък по отношение на показатели като ергономичност, ефективност на разходите, гъвкавост и качество и вече е спечелила на своя страна множество издатели.

Представената преди две години Commander CL се приема много добре и вече имаме инсталирани десет печатни машини.

Наскоро продадената KBA Cortina на Volksfreund в Трир, Германия е едно наистина уникално решение и предлага нови възможности.

Съвременните вестници са с все по-малко текст, с качествени изображения и графики – превръщат се все повече в списания, което изисква високо качество на печат.

Philip Cullimore: Мениджърите и собственици на вестникарски печатници са жадни да видят начини, посредством които могат да постигнат висококачествени резултати. Те ще могат да се запознаят отблизо с Kodak Versamark VL4200, Kodak Prosper S30, Kodak Thermalnews PT и Kodak Sonora News. Компанията също така предвижда да представи детайлно предимствата на печатната система Kodak Prosper 5000XL, която осигурява офсетово качество на отпечатъка и в комбинация със скоростта на печат се превръща в едно от най-продуктивните ролни мастиленоструйни решения на пазара за вестникарската индустрия.

Посетителите ще се уверят, че тези последно поколение системи изискват минимум усилия от оператора и предлагат мониторинг, посредством който да се увеличи ефективността и да се подобри производителността и капиталовите разходи.

Ще разберат и защо мастиленоструйният метод е бъдещето при печата на вестници.

Kodak ще покаже и как тези решения работят в реални условия – всеки ден. Ето защо и партньорството с екипа на wNewsNet е толкова важно. Работният поток управлява данните през целия процес – от предпечата до самия печат. Решението е скалируемо и расте заедно с нуждите на клиентите. То предлага цялостно управление на работния процес, включително PDF инструменти за проверка преди печат и функция за корекция и много други.

Bobby Grauf: Agfa Graphics е известна със своите решения за автоматизация на предпечатните процеси за печатни издания. Поради факта, че издателите увеличават своите усилия в посока публикуване на съдържание и на мобилни устройства, Agfa Graphics предлага интелигенти решения и в тази насока.

Arkitex Eversify автоматизира доставянето на съдържание за таблети и смартфони по начин, който е гладко интегриран с издателските системи.

Какви са Вашите очакванията за тазгодишното издание на World Publishing Expo 2013 (IFRA Expo & Conference) като цяло?

Klaus Schmidt: Въпреки моментната слабост на пазара се надяваме на положителна реакция от страна на посетителите на World Publishing Expo в атрактивния Берлин и на нашия щанд. Като пионер и дългогодишен доставчик в световен мащаб за вестникарската индустрия KBA се стреми да укрепва важността на печата в този сектор посредством нови технологии и постоянни иновации.

За полиграфическите предприятия е важно да разполагат с правилната технология, отговаряща на техните индивидуални нужди. Това зависи от различни параметри като продължителност на тиража, качество и възможности за довършителни процеси, интеграция на процесите, персонализация и накрая, но не и по важност, разходи на копие и общи разходи за притежание.

Philip Cullimore: Работим с редица водещи издатели на вестници по целия свят – от Miller Newsprint и Axel Springer до наскоро обявената сделка с News UK. Всички наши клиенти търсят начини ценово ефективно да диференцират своето продуктово портфолио, за да гарантират своето открояване от конкуренцията с печеливши бизнес услуги. В тази насока ще бъде и едно от нашите ключови послания по време на изложението.

Също така ще покажем на посетителите как могат да постигнат значително въздействие върху производствените си възможности и да получат ценово ефективно производство с нашите екопластини. Сред тях са Kodak Thermalnews PT, които осигуряват качество и стабилност при печат и в същото време дават възможност на печатарите да премахнат излишни процеси (ползват се без предварително изпичане и измиване).

Премахването на предварително изпичане може да намали използваната енергия с до 60%. По същия начин чрез премахването на предварителното измиване консумацията на вода се намалява с 50%.

Kodak Sonora News дава възможност на печатниците напълно да елиминират процеса на проявяване. Това не само намалява значително допълнителните процеси, но и подобрява контрола за по-добро качество и по-ефективни операции. Наред с това се намалява и въздействието върху околната среда. Всичко това осигурява на издателите по-добри печалби и подобрява конкурентоспособността им.

Bobby Grauf: Тенденциите в индустрията не са се променили: имаме силен фокус върху мобилните решения, както и тенденция към строг контрол на разходите по автоматизация на производството на печатни издания.

Все повече се говори за мултиканална издателска дейност. Как ще се отразят крос-медийните технологии върху производителите на вестници/печатниците и, разбира се, върху Вашата дейност? 

Klaus Schmidt: Много издателства имат съмнения относно едностранното онлайн ориентиране въз основа на опита си. Те търсят технически възможности за икономически изгодно производство на къси и много къси тиражи, за да разширят своето портфолио от печатни предложения и да задържат своите читатели, регионални рекламни агенции и други. Наред с гореспоменатите печатни машини и нашите останали технически решения и услуги, в KBA получаваме запитвания и за RotaJET. Високопроизводителната ролна мастиленоструйна печатна система изгражда нови пътища, при които комбинацията от офсетов и дигитален печат има своите предимства.

Philip Cullimore: Вестниците постоянно се стремят да адаптират своята продуктова гъвкавост, за да могат да предложат по-динамично и целенасочено съдържание.

По време на изложението ние ще им покажем как могат да се справят с тези предизвикателства. Например, имаме печатната система Kodak Versamark VL4200, която може да осигури висококачествен печат. В допълнение, за да бъде осигурен печат на елементи с променлива информация, ние разполагаме с Kodak Prosper S30. Това е едно високопроизводително решение за хибридни печатни приложения като директен мейлинг, вложки и етикети.

Чрез видеопрезентации ще покажем как в печатната база на Axel Springe в Ahrensburg използват Kodak Prosper S30, за да осигурят нови рекламни услуги, свързани с печат на променлива информация. Монтирана на офсетови печатни системи на manroland или KBA, PROSPER S30 отпечатва разнообразни променливи компоненти като лотарийни номера, променливи QR кодове и други.

Един от показаните примери ще бъде с игра, организира от Bild, един от най-големите вестници в Германия.

Bobby Grauf: Разпространението на информация и новини чрез мобилни устройства е навсякъде и това променя бизнес модела на издателите. Няма съмнение, че има въздействие върху конвенционалните издатели на вестници, както и върху нашия бизнес, свързан с предпечатни решения.

Ние вярваме, че отпечатаните вестници ще съществуват заедно с мобилните и уеб алтернативи. Затова в Agfa Graphics проектирахме Arkitex Eversify по начин, който да интегрира нашия дългогодишен опит в предпечатните процеси в мобилния сегмент.

Издаването на вестник – в печатна или електронна форма – изисква надеждност, точност, автоматизация и гъвкавост. И това няма да се промени.

Материала подготви Радослав Далев

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар