Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Вълканов Трейд ЕкуипмънтОтправяме се към „Вълканов Трейд Екуипмънт“. Причината да ги посетим в новата им сграда е да разберем повече за инсталираната единствена в България машина за електронен монтаж на флексопечатни форми върху подложка, с която българската компания стартира производство за изработка на флексопечатни форми. Новоинсталираната машина Flexologic Mount o Matic 2000 plus дава възможност за 100% точност на монтажа и изключителна прецизност, спестява време в процеса на подготовка за печат, а технологията гарантира намаляване разхода на полимер и производствения брак.
Преди да ви разкажем малко повече за новата придобивка и възможности, както и да ви срещнем с д-р инж. Марин Неделчев, е редно да споменем няколко думи и за компанията.
Това не е „изстрел в мрака“, търсещ своята цел, а начин да ви покажем, че за „Вълканов Трейд Екуипмънт“ развитието на технологичното ноу-хау е постоянен процес, имащ една основна цел – да гарантира най-доброто за всеки клиент.

С какво са известни

„Вълканов Трейд Екуипмънт“ е компания, която през годините успява да се наложи като надежден доставчик и интегратор на печатно и предпечатно оборудване. Както и като сигурен и надежден сервизен център с уникален подход при комуникацията с клиента и разрешаването на неговите проблеми. От компанията споделят, че работят с лидерите на световния пазар като Screen и ECRM, което ги превръща във водеща фигура на българския и македонския пазар. Наред с това фирмата търгува и сервизира машини с марката Kodak, Glunz&Jensen и Heights. Фирмата е официален представител на Colormatic за България, Румъния, Македония, Русия и Украйна. Също така те са и единствените на родния пазар, които могат да предложат автоматична дозираща система за смесване на офсетови мастила.
Сред услугите, предлагани от компанията, са експонация на CtP пластини и филми.

Какво ново

Както споменах в началото, основната причина за настоящите редове е инсталираната единствена в България машина за електронен монтаж на флексопечатни форми върху подложка.
Благодарение на новата машина Flexologic Mount o Matic 2000 plus от „Вълканов Трейд Екуипмънт“ имат възможност да предоставят на своите клиенти една уникална и, типично в техен стил, цялостна услуга – като се започне от етапа на консултация на клиента и се премине впоследствие към предпечатната подготовка и експонацията на клишетата (различни видове и дебелина).
Като стана дума за техния типичен стил, бих искал да спомена, че тъй като фирмата е директен вносител на полимерите, това гарантира сигурен и обезпечен процес на изработка и клиентът може да разчита, че всичко ще бъде извършено в срок.

Технологии и ноу-хау

Успехът на новата услуга (да, дори и толкова скоро след представянето u вече се ползва от някои от най-големите производители на опаковки у нас), предлагана от „Вълканов Трейд Екуипмънт“, несъмнено се дължи на два компонента – внимателно избраното технологично решение и ноу-хауто на екипа на компанията. Ако вече сте работили с тях, сте се убедили във второто, така че нека се спрем накратко на първото.
Mount o Matic е една от най-напредничавите в технологично отношение машини за монтаж на Av Flexologic. Тя се характеризира с лекота на работа, изключителна прецизност и високо качество на постигнатите резултати. Решението е оборудвано с компютър, който контролира всички параметри, свързани с точното позициониране, благодарение на което се постигат отлични резултати. Възможно е позициите да бъдат записани на компютъра и да бъдат повторно използвани във всеки един момент, което намалява времето за настройки при повтарящи се задачи.
Сред уникалните характеристики е и Overlay модулът, който е патентован от компанията. Тази функция се основава на принципа, че първият цвят/печатна форма се използва като „ключ“ – отправна точка, за следващите цветове/печатни форми. След като първата печатна форма е разположена на правилната позиция, този модул дава възможност на оператора да направи и запази моментна снимка на монтираната подложка, която впоследствие бива визуализирана на монитора. Когато биват монтирани следващите форми, „ключовата“ се визуализира леко избледняла (полупрозрачна) на монитора като отправна точка за оператора.
Тази патентована технология на Av Flexologic има множество предимства, като например факта, че може да послужи като цифрово доказателство за контролни цели преди действителния печат.
Така, разчитайки на „Вълканов Трейд Екуипмънт“, тяхното ноу-хау и интегрирани технологични решения, производителите на опаковки могат да достигат до етапа печат много по-бързо и по този начин да изпълняват зададените им поръчки в много по-кратки срокове, а оптимизирането на тяхното време неминуемо означава възможност за приемане на повече поръчки, т.е. повече приходи. Освен това производителите на опаковки допълнително намаляват производствените си разходи (чрез намаляване на брака), тъй като се избягват множество проблеми, свързани с неправилното позициониране на клишетата. И не на последно място, намалява се разходът на полимер, тъй като върху подложката се монтира само колкото е необходимо за печат.

Разговор с д-р инж. Марин Неделчев, главен технически мениджър, за новите уникални услуги и решения в портфолиото на „Вълканов Трейд Екуипмънт“

Г-н Неделчев, ще ни разкажете ли за новата придобивка, инсталирана във „Вълканов Трейд Екуипмънт“?
Разбира се. Наскоро закупихме и инсталирахме машина за електронен монтаж на клишета Flexologic Mount o Matic 2000 plus с максимална ширина до 2 метра и обиколка на вала 1368 мм.
За да предложим характерните за нас услуги – т.е. цялостно решение за нашите клиенти, разполагаме също със софтуерните инструменти и консумативи, които са необходими за монтаж.

Какви са предимствата за всеки, избрал вашите услуги в тази област? 
Основното предимство е бързият старт на печата, без да се налагат продължителни настройки на машината. Избягват се и проблемите, свързани с неправилното позиционира не на клишетата. Също така получаваме и много рязко намаляване на произведения полимер, тъй като не е необходимо да се прави едно голямо клише, за да бъде монтирано. Това позволява да се направи клише, където са печатащите елементи и да бъдат монтирани коректно.

Имате ли други планове за развитие в близко бъдеще? 
Ние сме динамична компания, винаги гледаме напред и се развиваме по начин, който ни позволява да предлагаме на нашите клиенти цялостни изпълнения – от край до край. Така че нашето развитие не е нещо, случващо се в даден момент, а постоянен процес.
Все пак, за да отговоря на въпроса Ви по-точно, ще кажа, че нашето бъдещо развитие е в няколко посоки. Първото направление е дигиталният печат, второто са конвенционалните CtP-та и третото, естествено, е флексографското оборудване.
По този начин, както вече казах, можем да предоставим на всеки наш клиент цялостно, завършено и, най-важното, работещо решение – започвайки от необходимия софтуер, преминавайки през хардуерното оборудване и стигайки до обучаването на персонала и последващата поддръжка.
Това можем да го постигнем благодарение на факта, че сме представители на множество компании, както и със специалистите, с които разполагаме, способни да отговорят на всеки въпрос на нашите клиенти и да решат всеки възникнал проблем или предизвикателство.

Може да прозвучи банално, но защо клиентите трябва да изберат именно „Вълканов Трейд Екуипмънт“? 
Всеки, който е работил с нас, знае, че имаме специално отношения към всеки клиент. При нас, г-н Марин Вълканов може да потвърди, важи правилото, че инсталацията на една машина приключва с нейното внедряване, а не с монтирането u в съответната фирма. Това е основната разлика при нас и вярваме, че е от голяма полза за нашите клиенти, тъй като те са сигурни, че имат не просто продукт, който е разположен в производственото помещение, а внедрено в производството решение.
Обръщаме сериозно внимание и на обучението на съответния персонал, за да бъде спокоен в работата си и да може да оцени качеството на продукцията, която произвежда.

Споменахте цялостни решения, при тях е много важна поддръжката. Как стои този въпрос при Вас? 
Смятаме, че и по параграфа поддръжка правим най-доброто за нашите клиенти. Не само разполагаме със специалисти, които могат да се справят с всякакви възникнали въпроси, но и прилагаме малко по-различен подход, посредством който гарантираме бързо разрешаване на проблема без ненужно натоварване на нашите клиенти. Това, разбира се, се постига по едни сравнително лесен начин – ние не просто изпращаме специалисти при клиента, ние изпращаме човек, който може да реши проблема. Когато клиентът ни се обади, ние се опитваме да установим истинската причина за проблема и тогава изпращаме човек. По този начин на нашите клиенти никога не им се налага да чуят от наш сътрудник фразата: „Това не ми е работата.“
Искам да добавя, че ние продаваме и консумативи, но, отново, не просто ги предлагаме, а осигуряваме и сервиз за тях.
Това е нещо, което останалите търговци на консумативи не предлагат.

Тоест вашите клиенти магат да са сигурни, че вие не сте просто търговци, а доставчици на работещи решения? 
Да, ние никога не се опитваме просто да продадем нещо на нашите клиенти, а предлагаме това, което действително ще им свърши работа. Нашата цел е да получат най-доброто решение за техните нужди, затова ги „водим“ през целия процес на избора.
Крайната цел и за нас, и за нашите клиенти е една – правилно решение, внедрено в производството и с осигурена поддръжка.

Материала подготви Радослав Далев

Статията е публикувана в брой 3 / 2012.

 
22.10.2012.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Архив, Интервюта

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар