Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Успешна drupa за KBAВисоката посещаемост на щанда на КВА на drupa и големият интерес към многото нови продукти надминаха всички очаквания, които бяха сравнително скромни поради текущата пазарна среда. По време на 14-дневното изложение КВА сключи договори за печатни машини във всеки формат с клиенти от 30 страни. Най-много продажби бяха осъществени за Китай, Русия, Германия, Полша и Франция, следвани от по-традиционните за КВА пазари като САЩ, Англия, Италия и Скандинавия. Бяха осъществени поръчки и от държавите от Бенелюкс, Чехия, Бразилия, Южна Африка, Турция, Северна Африка, Югоизточна Азия и Австралия. Голям брой договори дойдоха от малки държави като Дания, Хърватска и Ливан. Освен това КВА получи няколко поръчки за ролни печатни машини от Германия и Франция. RotaJET 76 беше още един фокус на сериозен интерес и скоро се очакват първите договори за тази inkjet ролна печатна машина.

Общата стойност на поръчките, взети в Дюселдорф, също беше много по-висока от очакваната. Предвид факта, че трябва да се изясни финансирането за голям брой лизингови транзакции и че бизнесът след drupa, изглежда, ще бъде доста активен, президентът на КВА и главен изпълнителен директор Claus Bolza-Schunemann не пожела да представи крайна цифра за продажбите. Той каза:

„Подписахме много договори както със стари, така и с нови клиенти. Ще бъдат нужни обаче седмици и дори месеци, преди да получим плащанията от клиентите и както ние, така и другите изложители да можем да оценим истинските резултатите от drupa 2012.“

При листовите печатни машини най-голямата атракция на щанда на КВА беше новата Rapida 145 – най-мощната на изложението офсетова печатна машина при големия формат. Световният шампион за бърза подготовка Rapida 106, която беше изложена в конфигурация от 12 секции с производителност 18 000 удара/час за печат 4+4 цвята с двустранно лакиране и ултра бърза смяна на поръчките, удиви публиката. Малките печатници бяха привлечени от новата Rapida 76 с 18 000 удара/ час, B2 (29 in), със специално серво задвижване на формените цилиндри. Най-продаваната печатна машина беше Rapida

105, която е много популярна в Китай и други разрастващи се пазари. Производителите на гъвкави опаковки бяха особено заинтересувани от новата ролна печатна машина с променящ се формат Varius 80 от KBA-MePrint, работеща по технологията на сухия офсет. КВА вярват, че тази печатна машина има огромен потенциал благодарение на по-добрата си ефективност на разходите и високо качество в сравнение със съпоставими флексо и конвенционални печатни машини. Същото се отнася и за Commander CL (машина за печат на вестници) и C16 (машина за печат на рекламни материали), изложени в раздела ролни офсетови печатни машини, които бяха приветствани от професионалистите в печата, посетили щанда.

Съдейки по продажбите и представената картина, drupa 2012 беше голям успех за KBA.

sPrinting ahead

Логото на KBA – sprinting ahead, наистина уцели в десетката. Имаше множество посетители и оживен бизнес практически всеки ден на щанда на КВА, който предлагаше най-модерна печатна техника с голям брой печеливши технически характеристики и иновации.

Статията е публикувана в брой 3 / 2012.

 
23.07.2012.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Събития, Новини, Изложения

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар