Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Xerox iGen3

  •  
  •  
  •  
  •  


Xerox iGen3 е върхово достижение на съвременната индус­трия за цифров печат. Компанията Xerox е вложила в раз­работването на технологията iGen3 над 1 млрд. долара. Възвръщаемостта на тази инвестиция се измерва с факта, че днес 60% от световната дигитална продукция се произ­вежда на тези високоскоростни професионални машини.

Студио за дигитален печат „Фреш дизайн“ е българска­та компания, поръчала първата в България дигитална преса от трето поколение Xerox iGen3. До края на годината ма­шината ще пристигне с екип от специалисти, които ще я инсталират и пуснат в експлоатация в печатната база на „Фреш дизайн“ в София.

„Инсталирането на машината Xerox iGen3 в България означава сериозна крачка в развитието на цифровите тех­нологии в страната и региона“ — отбелязва Огнян Киряков, генерален директор на Xerox България. „Xerox iGen3 не е просто поредната машина, която дава по-висока скорост на печат и по-голямо разнообразие на медии. Освен всичко това, iGen3 е машина от нова генерация и предлага много­кратно по-висока производствена мощност в резултат на по-лесно обслужване и по-кратко време за пренастройки. За клиентите това означава по-бърз и по-качествен печат, на по-достъпна цена.“

Неслучайно за първи път новината за Xerox iGen3 в Бъл­гария беше оповестена по време на специализираното из­ложение „Реклама експо 2007“, защото именно рекламните агенции са едни от най-големите потребители на дигита­лен печат, особено в случаите на къси тиражи, нерентабил­ни за офсетов печат.

Дълъг е списъкът с крайните продукти, които могат да се произведат на Xerox iGen3, както за нуждите на ре­кламните агенции, така и за отдели на големи частни и държавни компании, министерства, ведомства или банки: бланки, листовки, брошури, каталози, ка­лендари, списания, бюлетини, книги, ръководства, репродукции, покани, менюта, визитни картички, етикети, пакети с персонализирани документи за директен маркетинг и много други уникални приложения. Продукцията може да бъде в тираж от 1 бройка до хиляди екземпляри, с персонализа­ция и защитен печат. Разработените специални ефекти за защита на билети, ваучери и други спе­цифични документи, включват революционните технологии за печат на Xerox: GlossMark — за холог­рамен ефект (виж сп. ProGrafica, бр. 2/07, стр. 30), флуоресцентен дигитален печат без използване на флуоресцентно мастило (виж сп. полиграфия, бр. 4/07, стр. 16), микротекст и др.

Xerox iGen3 произвежда до 6600 пълноцветни копия в час (110 страници в минута) без маслен отблясък. Техноло­гията на машината позволява получаване на отпечатъци, които по качество не се отличават от традиционния оф­сет, като обезпечава безпрецедентна производителност и възможности за персонализация. Основното преимущество от използването на iGen3 е предлагането на изключител­но широк спектър от цифрови печатни услуги. Уникални са възможностите за печат върху широк набор от медии, които могат да се съчетават, включително и синтетични. В това отношение машината няма аналог и превъзхожда офсетовия печат — по качество, рентабилност и разбира се, оперативност. Възможностите на iGen3 съкращават количеството и времето на ръчната следпечатна работа до минимум.

Xerox iGen3 по света

През май т.г. независимата международна изследователска агенция InfoTrends обяви Xerox Corporation за индустриален лидер по брой отпечатани страници на дигитални професи­онални машини в света.

Според нея, цифровите машини на Xerox по целия свят са произвели повече от 13 млрд. страници А4, през 2006 г., като флагманите са Xerox iGen3 Digital Production Press и ди­гиталните преси от серията DocuColor. На посочените мо­дели високоскоростни професионални машини е произведен повече от половината от световния обем дигитално отпе­чатани страници в този сегмент.

На световно ниво, една преса Xerox iGen3 произвежда средно около 400 000 страници А4 за месец, което е почти двойно от месечния обем, на която и да е друга машина, спо­ред оценката на изследването. Към края на 2006 г. повече от 70 преси iGen3 надхвърлят обеми от 1 млн. отпечатъка на месец. Най-големият брой отпечатани страници досега за един месец на една дигитална система iGen3 е 2.5 млн.

Водещата независима анализаторска компания Bertl в областта на офисния и производствения печат, наскоро присъди на iGen3 с изключителния рейтинг от 5 звезди — най-високата възможна оценка.

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар