Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Suprasetter на HeidelbergС новите модели експонатори за директно изработване на печатни форми Suprasetter А52 и А74
Heidelberger Druckmaschinen AG (Хайделберг) предлага на малки и средни предприятия за илюстрационен печат, на които предстои овладяването на този процес, икономически изгодно
решение за експониране на термални печатни пластини. Със Suprasetter Heidelberg разширява
гамата от експонатори и вече разполага с широка и гъвкава програма с различни варианти на оборудване и степени на автоматизация за всички изисквания при изработването на печатни форми.

Новите експонатори, вече и с нов дизайн, са на базата на разработената от Heidelberg и
представена на drupa 2004 високотехнологична лазерна технология в моделите Suprasetter.

Така потребителите, работещи за първи път с тези модели, получават високо качество на
експонацията, особено що се отнася до AM—, FM— и хибридния растер с висока разделителна способност от фамилията Prinect. Освен това, експонаторите предлагат и висока стабилност на производството чрез заимстваната от високотехнологичните модели интелигентна диодна система
(Intelligent Diodensystem — IDS). Най-добри резултати се постигат с оригиналните консумативи на Heidelberg.

„Печатниците, които сега овладяват CtP технологията, не желаят да правят компромиси с качеството и стабилността на производството. Целта на Heidelberg е да даде възможност точно на тези клиенти с неголям обем пластини за експонация да положат началото на работа с термални печатни пластини. Клиентите ще печелят от технологията на най-високо ниво и производството на печатни продукти на най-високата възможната граница на качеството”, обобщава предимствата на новите модели д-р Юрген Раутерт от ръководството на направление „Техника и продукти” на Heidelberg.

Концепцията за автоматизация прави моделите Suprasetter A52 и A74 най-компактните устройства в този клас

Стандартната версия на устройствата се обслужва ръчно, но с Auto Top Loader (ATL) могат да се дооборудват като опция до пълен автомат, който включва и отстраняването на междинните хартиени листове. Интегрираните в ATL касети, които се монтират върху базисното устройство, поемат между 50 и 100 пластини в зависимост от дебелината им. Работата с различни формати
пластини се осигурява със смяна на касетите. Автоматично отстранените междинни листове се събират така, че да се отстраняват бързо, а при желание да се оползотворяват.

Инвестицията в ATL, дори и впоследствие, се изплаща след кратко време, защото напълно автоматизираната версия на новия Suprasetter работи почти без оператор.

RIP софтуер и интеграция в Prinect Workflow

Heidelberg първоначално разработва решение за растеризация и подреждане на страниците в печатния лист кїлата за Suprasetter A52, наречено Prinect MetaDimension 52i в комбинация с Prinect Imposition Editor. При него са възможни функции като обработка на Postscript- и PDF-файлове, както и подреждането на страниците в употребяваните формати печатни листове. Точно при подреждането на страниците се проявява комфортът на обслужване на софтуера. Prinect Imposition Editor, на разположение в качеството му на Acrobat Plug-In, дава възможност за изработване на монтажи. Възможна е предварителната визуализация WYSIWYG (What you see is what you get — Получаваш това, което виждаш) на цялостната изработка, както и директната визуализация на промените като PDF файлове.

Като опции могат да се допълнят функции за изработване на цветни проби и Trapping. Ако се изисква по-висока степен на интегриране на още функции, си заслужава инвестирането в най-новото поколение Prinect MetaDimension и Prinect Signa Station. По принцип е възможно
цялостното интегриране на моделите от фамилията Suprasetter в Prinect Workflow на Heidelberg.
Нови Prinect продукти, в комбинация със CtP системи, специално за малки формати RIP системата Prinect MetaDimension вече и за малки формати е съвместима с новите CtP експонатори за термални пластини Suprasetter A52. Prinect MetaDimension 52i се предлага и за Violett-CtP системата Prosetter P52.

Prinect MetaDimension 52i се доставя в пакет с Prinect Imposition Editor за подреждане на PDF страници в кїлата. Новите модули обхващат богата палитра от функции за подготовка и експониране на вече странирани печатни кїли. „Собствениците на малки печатници искат икономически изгодно да навлязат в един интегриран производствен поток. На базата на най-нова технология, той трябва надеждно да управлява стандартните процеси в печатницата, като е възможно и да не включва някои автоматизирани функции. Чрез новите Prinect модули Heidelberg се съобразява с желанията на тези свои клиенти”, казва Йорг Бауер, ръководител направление „Prinect продуктов мениджмънт” в Heidelberg.

Както всички RIP-ове на Heidelberg и Prinect MetaDimension 52i е на базата на Adobe. Той гъвкаво приема, обработва и извежда PostScript- или PDF документи. Потребителят разполага с многобройни опции, например връзки за изработване на еталонни цветни проби на много типове
мастилено-струйни принтери (за цветни проби), или пък Trapping — функции за управление на цветовете и за генериране на CIP4-PPF данни за предварителна настройка на печатарски машини. Като алтернатива към високо автоматизираните системи MetaDimension, новата версия увеличава предлагането със сравнително евтин, но много производителен RIP, специално създаден за малки формати.

В Adobe Plug-In Prinect Imposition Editor на потребителя се предлага голям избор от функции, с помощта на които могат да се подреждат в печатния лист PDF документи в Acrobat. Тук трябва да се спомене определянето на формата на страницата, различни схеми на сгъване, дефиниране на печатните листове и формати на хартията и като допълнение — използването на различни марки (печатни, за рязане, за сгъване) и информационни текстове. Зададените настройки за подреждане на страниците в печатната кїла могат да се съхранят в JDF формат и да се използват отново за печат или като изходна база за нови поръчки. Prinect Imposition Editor извежда готова за експониране в Prinect MetaDimension 52i PDF кла с всички марки и информации, необходими за този процес.

Пакетът може да се разшири с работната станция за подреждане на страниците Prinect Signa Station, която с по-високата си автоматизация и функционалност допринася за по-висока
производителност при всички приложения и формати.

Различни формати на пластините и стабилност спрямо климатични влияния

Потребителят може да работи с конвенционални или термопластини с размери от 240 х 240mm до 670 х 750 mm. Предлагат се различни конфигурации — извеждането на печатната форма може да е обратно към оператора или откъм задната страна — към стапеловащо устройство за пластини, към включен онлайн процесор или както изисква производството на пластини без проявяване — към устройство за измиване, респ. почистване. Suprasetter е конструиран така, че стабилността на производството се запазва при промяна на температурата и влажността на въздуха.

Интегрирана система за щанцоване

Като опции се предлагат две интегрирани регистър-щанци — както за ръчното обслужване, така и за версията с ATL. Така се постига голяма точност при копирането на печатни форми за всички печатни машини на Heidelberg и за голяма част от печатарските машини на други производители. Работният процес се ускорява чувствително, а макулатурите драстично се намаляват. Изключват се често явяващите се грешки при ръчното щанцоване на формите.

Концепция за сервизно обслужване

В зависимост от страната и региона, Heidelberg доставя моделите Suprasetter с обширен пакет за сервиз и поддръжка. В рамките на до пет години всички сервизни части, включително лазерната глава са включени в доставката. Така дългосрочно се осигурява инвестицията и разходите могат да се планират от потребителя.

 
26.09.2011.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Печатно оборудване

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар