Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

ROLAND 500



Листовата ROLAND 500 е висококачествена машина за печат на опаковки, проектирана за нуждите на опаковъчната индустрия за по-къси тиражи при поискване (on-demand). Отговаря на нуждите на клиенти, които не желаят да съхраняват складови наличности и в същото време гонят кратки срокове за изпълнение. R500 позволява на печатарите да печатат според нуждата от попълване на клиентския стоков запас, като същевременно позволява промени в дизайна и текста на опаковката до последния момент преди старта.

Машината създава нови критерии в областта на офсетовия печат на половин формат чрез максималната автоматизация на процесите и високата производствена скорост от 18 000 листа/час за печат на опаковки, а вече и за илюстрационен печат. Многообразието от опции, като например лакиращ модул и подходящи конфигурации на сушилни устройства, както и материали за печат с дебелина до 1 mm, осигуряват на ROLAND 500 разнообразните области на приложение, характерни за големите машини на MAN Roland.

Автоматизацията на процесите включва смяна на пластините, настройка на дебелината на медията за печат, измиване на облеклата и печатните цилиндри и подготовка на мастилниците.

Не бива да се забравя и възможната опция за специфичен формат 0B плюс, допускащ печат до 590 x 740 mm.

Важни елементи от оборудването

• Печатни цилиндри и Transferter (система за предаване на листовете) с двоен диаметър;
• 100% автоматична настройка на формàта;
• Маса с вакуумни ленти и пневматични странични марки;
• Система за регулиране скоростта на листовете;
• Модул за лакиране като опция с дистанционна настройка на страничен, надлъжен и регистър по диагонала;
• Автоматизирана смяна на печатната форма за лакиране (PPL);
• Автоматизирана смяна на печатните форми (PPL);
• AirGlide извеждащо устройство (на въздушна възглавница);
• Цифрово управление на машината от новоразработения пулт за управление;
• Система за управление подаването на мастилата RCI;
• Връзка към електронна система за управление на процесите printnet (съвместима със системата за цялостно интегриран в мрежа работен поток - JDF);
• Съхраняване на до 5 000 поръчки в пулта за управление, с цел допечатване на тиража при поискване;
• ColorPilot – система за измерване и регулиране на цветовете;
• Инлайн биговане, щанцоване и преговане в печатната секция;
• Оборудване за работа с фолиа.

Технически данни на машината

Макс. производителност: 18 000 листа/час
Макс. формат на листа: 530 x 740 mm (възможна опция: 590 x 740 mm)
Макс. печатаема площ: 510 x 740 mm (възможна опция: 580 x 740 mm)
Дебелина на материала за печат: 0,04 до 1,0 mm

Първокласен избор с ROLAND 500

Бизнес дама, избрала ROLAND 500, беше наградена с „Women’s enterprise award” 2006 г. е забележителна за Кара Кас, изпълнителен директор на Hi-Tech Imaging в Мариета, щат Джорджия, САЩ. През пролетта на 2006 г. тя фокусира вниманието на обществеността върху печатарската промишленост, получавайки наградата „Business Star 2006” от Women’s Business Enterprise National Council (WBENC) като изключителна бизнес дама. Наскоро тя осъществи разширение на ръководената от нея печатница Hi-Tech, като я премести в друга сграда и закупи нова машина ROLAND 500. „Преместихме се в новата сграда, за да обслужваме по-пълноценно клиентите си”, казва Кас. С тази цел е инсталирана и новата шестцветна машина с инлайн модул за лакиране и удължено извеждане. С производствената скорост от 18 000 листа/час ROLAND 500 е най-бързата машина в този клас. Системата printnet за обвързване на производствените процеси в мрежа гарантира производство с по-голяма печалба, посредством автоматизираните функции за подготовка и настройка. Друго предимство за Hi-Tech са многостранните възможности на машината. „На ROLAND 500 ще печатаме най-различни поръчки – от пощенски картички до надписи за насочване вниманието на купувача (Point-of-Purchase)“, обяснява Кас. „Чрез високата ú скорост тя е идеална за нашите увеличаващи се тиражи.”

„За мен беше голяма чест да получа наградата „Business Star 2006”. Като член на WBENC осъществявам връзки с много известни предприятия, ръководени от жени.” Кас прогнозира голям растеж за полиграфията, съпроводен с нарастващи възможности за жените да заемат високи ръководни постове. „Жените все по-често успяват да се наложат в традиционно „мъжки браншове”, каквато е печатарската индустрия”, смята тя.

 
29.09.2011.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Печатно оборудване

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар