Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Heidelberg произведе едномилионния цилиндърВ края на март 2007 г., в завода в Амщетен на Heidelberger Druckmaschinen AG (близо до Улм), е произведен цилиндър с номер 1 000 000, който ще бъде монтиран в листова офсе­това печатарска машина от серията Speedmaster SM 52, за клиент от Испания.

Броенето на цилиндрите започва в далечната вече 1985 г., когато от стария завод в Гайслинген леярната и цехът за механична обработка се преместват в Амще­тен. За това време, при днешните 70 000 броя годишно, производственият обем на цилиндри е повече от удвоен.

„Появата на едномилионния цилиндър в Амщетен е клю­чов момент в историята на завода, който подчертава компетентността на фирмата за ефективно производ­ство на високотехнологични изделия с постоянно високо качество“, отбелязва д-р Юрген Раутерт от техническо­то ръководство на Heidelberger Druckmaschinen AG. „Чрез подобрения в процесите и инвестиции в нови технологии ние непрекъснато увеличаваме успехите и капацитета на производството в Амщетен.“

В този завод сега работят около 1300 сътрудници, от които приблизително 300 са заети с обработката на цилиндри. През последните две десетилетия заводът не­прекъснато се достроява и се правят технологични подо­брения. След първоначалните инвестиции от 250 млн. евро Heidelberg инвестира допълнително над 200 млн. евро в производственото предприятие. Заводите в Амщетен и Бранденбург са интегрирана част от производството на най-големия и модерен завод за печатарски машини в све­та във Визлох-Валдорф, собственост на Heidelberg.

Към завода в Амщетен се числят леярна с топилно от­деление, цехове за големи и малки отливки, както и меха­нични цехове за обработка на цилиндрите и страничните стени на машинния корпус. Амщетен е центърът за про­изводство на лети елементи и цилиндри за печатарски машини. Там се произвеждат необходимите отливки не само за световния лидер в производството на печатарски машини, но и за други клиенти, производители на машини, превозни средства и уреди.

Повечето от частите, произведени в Амщетен, се транспортират с влак до Визлох-Валдорф, където се монтират всички листови машини на Heidelberg. Средно четири вагона дневно, с общо около 220 тона материал, напускат Амщетен и след два часа и половина са готови за разтоварване във Визлох-Валдорф.

В печатната секция всичко се върти около цилиндъра и зависи от механичната му обработка Листовата печатарска машина има по правило няколко печатни секции, във всяка от които са монтирани сред­но по 4-5 цилиндъра за транспорт на мастило или хартия, свързани помежду си чрез система от зъбни колела на стра­ничната стена на корпуса на машината. В края на 90-те го­дини ръководството на Heidelberg концентрира производ­ството на цилиндри в Амщетен. През производствените линии преминават дневно 320-330 цилиндъра. Материалите за тях са разнообразни – чугун, алуминий, стомана. Чугу­нът се доставя от собствената леярна, стоманените и алуминиеви части се купуват от други производители. Об­работката е многостепенен процес, който преминава от подготовката до крайното шлайфане на цилиндрите на тези съвременни и високопроизводителни машини.

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар