Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Prinect Postpress Manager на HeidelbergPrinect ще осигури пълна интеграция на довършителната обработка в цялостния работен поток на печатницата.
Официално представяне, като световна новост, по време на drupa 2008.

Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) ще демонстрира на drupa 2008 пълна интеграция на довършителната обработка в цялостната работа на печатницата, посредством системата Prinect. Така Heidelberg придава завършен вид на предложението за базиращата се на JDF (Job Definition Format) интеграция на процесите и същевременно е първата фирма в бранша, която обединява в единен
производствен поток всички процеси в една печатница — от мениджмънта, през предпечата, същинския печат до довършителната обработка. С Prinect Postpress Manager Heidelberg разширява представените на изложението Ipex 2006 интеграционни модули Prinect Integration System и Prinect Pressroom Manager.

„Включването на довършителната обработка в интегриран единен работен поток ще даде възможност на печатниците да използват значителен производствен потенциал. Печатните поръчки ще се управляват автоматично по цялата производствена верига за създаване на един продукт, без да има излишни престои, с възможност за повторяемост на поръчките, както и за точни калкулации преди и след изпълнението на една поръчка. Различният обхват на решенията позволява на клиентите да избират най-подходящото решение за техния темп на развитие; модулната концепция осигурява дългосрочните инвестиции. Точно това очакваха нашите клиенти“, резюмира главните предимства за клиентите от цялостната интеграция на процесите на базата на Prinect д-р Юрген Раутерт, ръководител на направление Продукти и техника в Heidelberg.

Prinect Postpress Manager осъществява онлайн връзка на машините за довършителна обработка на Heidelberg посредством JDF интерфейс и двупосочен обмен на данни с Management Information System (MIS) на печатницата. Машините за довършителна обработка на Heidelberg са сгъвачки от серията ТН/КН, машина за събиране и шиене на кòли от модел Stitchmaster ST 350 нататък, машина за лепилно скрепване Eurobind 4000, както и машина за щанцоване и лепене на кутии от типа Dymatrix респ. Diana. В един по-късен етап ще започне обвързването на системата и с книговезки ножове на Polar. Другите системи за довършителна обработка на Heidelberg, при които онлайн връзка не е възможна, както и машините на чужди производители, могат да се интегрират чрез терминали за обработка на данни в работните процеси на Prinect. Чрез тях е възможна напълно автоматична централна обработка на работ-
ни данни и многообхватни възможности за оценка, като например калкулации след приключване на поръчките (за установяване на реалните разходи).

Лицензираните потребители могат да получат информация на всяка Prinect работна станция (т. нар. Prinect Cockpit) за състоянието на дадена поръчка за печат — предпечат, печат, а сега вече и довършителна обработка. От друга страна машинистите могат онлайн да заредят на машината информация за поръчките — клиентски данни, хартия, формат, тираж и т.н. Машината връща анализираните данни на MIS за калкулация след приключване на поръчката (например време за настройки, за пускане и производствено време).

Analyze Point — подробни оценки на поръчките за печат

Както и при Prinect интеграционните решения за предпечат и печат, Analyze Point е опция на Prinect Postpress Manager, която визуализира на монитора актуалното състояние на всички поръчки и машини за довършителна обработка. Статусът на машината, скоростта на довършителната обработка, различна информация, свързана с поръчката, цифрови данни и актуалната поръчка могат да се изобразят в графичен вид. Модулът съставя протоколи за поръчките, на базата на които могат да се оценят и
визуализират в графичен вид последните 15 000 изпълнени поръчки. Така е възможно да се проследи както статусът, така и процесът в развитие.

Процесна интеграция с Prinect — какво е направено досега

От няколко години в Heidelberg се разработват стъпка по стъпка различни Prinect компоненти, за да се обхване и проследи пълната интеграция на всички процеси в печатницата в цялостния работен поток. Фирмата представи на Ipex 2006 в Бирмингам Prinect Integration System, която позволява централното съхранение на данни на базата на JDF. Представената също в Бирмингам система Prinect Pressroom Manager управлява като първа по рода си в света система, базирана изцяло на JDF, всички данни, необходими за процесите на печата. Браншовият софтуер може да се интегрира вече от няколко години чрез Prinect Prinance в JDF работен поток. Същото е в сила за предпечатните процеси с помощта на Prinect Printready System. С Prinect Postpress Manager всички важни отдели в една печатница се интегрират в единен работен поток.

 
01.10.2011.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Печатни технологии

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар