Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Нанасяне на релеф за Брайлово писмо от BOBST

  •  
  •  
  •  
  •  


На 20 и 21 Март, в BOBST (Лозана, Швейцария) се проведе Open House, на който бе представен модулът AccuBraille за ротационно нанасяне чрез релеф на Брайлово писмо, по време на процеса на сгъване и лепене на опаковките.

Техническите изисквания, които са свързани с нана­сянето на релефни знаци за Брайлово писмо, са особено трудни. BOBST изобрети революционен модул, благодаре­ние на който фирмата вече се включва в ограничения кръг от компании, специализирани в тази област. Гамата от сгъвачнолепачни машини на BOBST е отражение на посто­янното внимание, отделяно от този производител на не­говите клиенти. Специалните устройства, създадени за производството на сложни кутии или за осигуряването на повече производителност, от години определят репута­цията на BOBST.

Благодарение на модула AccuBraille, нанасянето на Брайлово писмо става възможно чрез релеф на сгъвачно-лепачна машина, а не само на щанц машина, както досега. Качеството на точките постигнато при ротационният процес е отлично. Въвеждането на кутиите в машината става гладко, тъй като нанасянето се извършва след по­даването. Релефът може да бъде нанесен много близо до ръбовете на кутията.

Модулът AccuBraille може да се инсталира на нова или вече работеща сгъвачно-лепачна машина Alpina или Mistral. За обслужването на този модул не се изисква допълнителен персонал. Времето за настройване е редуцирано до абсо­лютния минимум, благодарение на автоматичната синхро­низация на нанасянето на релефа и движението на кутии­те, както и на подготовка на системата извън машината. Ротационният процес позволява удължаване на живота на инструмента в сравнение с другите методи. Използващи­те модула AccuBraille ще увеличат своята рентабилност, благодарение на качеството на тази нова разработка.

 
30.09.2011.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Печатни технологии

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар