Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Добре дошли на IPEX 2010За пети път Бирмингам ще бъде домакин на международното изложение Ipex 2010, което ще се проведе от 18 до 25 май 2010 година в Националния изложбен център (NEC) в Бирмингам, Обединеното кралство. За да могат гостите да планират посещението си на Ipex възможно най-ефективно, организаторите на изложението в сътрудничество с Бирмингамското конгресно бюро (BCB) разработиха специален сайт за изложението: www.ipexinbirmingham.co.uk

Националният изложбен център (NEC) в Бирмингам ще отвори врати за посетители от цял свят. Ipex 2010 вече е във фазата на обратното броене. До момента са ре­гистрирани над 550 изложители, които ще представля­ват повече от 1000 компании на над 60 000 кв.м изложбе­на площ.

Интересът на изложителите отразява значимостта на Ipex като международно събитие. Ще участват всич­ки големи играчи в индустрията, които ще покрият пре­обладаваща част от технологиите в печатния процес. Agfa Graphics, Apex/Ryobi, Bobst, Buhrs, Canon, Duplo, Ferag, Fujifilm, Heidelberg, Horizon, HP, KBA, Kern, Kodak, Komori, manroland, Muller Martini, Océ, Pitney Bowes, Ricoh и Xerox са само част от изложителите, представители на над 40 държави. Повече от половината (55%) от компаниите ще са чуждестранни, най-вече от Германия, Холандия, Белгия, Швейцария, Франция, Индия, САЩ и Китай.

По думите на Тревър Крофърд, директор на изложе­нието: „Ipex е разпродадено почти 95%. Ние сме изклю­чително доволни от начина, по който се развиват не­щата, особено като отчитаме както консолидирането на индустрията през последните няколко години, така и сложния икономически климат в много региони на света. Множество показатели сочат, че това издание на Ipex е най-важното в историята на изложението до момента — ще бъдат представени много иновации от последните години и има позитивни индикатори, че доскоро неблаго­приятните икономически условия ще започнат да се по­добряват. В резултат на това ние очакваме, че клиенти­те на нашите изложители ще продължат да гледат на Ipex като на основно събитие за реализиране на продаж­би и проучвания.“

Някои изложители са увеличили площта на щандове­те си. Konica Minolta заема изложбена площ, която е с 400% по-голяма, Océ — със 110%; Canon — със 100%; Pitney Bowes — с 65%; Fuji — с 55%, Ultrachem — с 15%. HP, които са увеличили изложбената си площ с 50% — до 2870 кв.м, ще бъдат фирмата с най-голям щанд на Ipex 2010. След тях се нареждат Heidelberg с 2448 кв.м и Xerox с 1980 кв.м.

Почти 40% от изложбената площ ще бъде предоста­вена на доставчици на предпечатни и дигитални реше­ния, докато компаниите, произвеждащи машини за печат, и тези, които се занимават с довършителни процеси, ще заемат съответно около 34% и 26% от изложението.

За над една трета от изложителите това ще бъде първо участие в събитието, което показва, че Ipex про­дължава да се развива и да привлича нови компании, и отразява статуса на Ipex като международна старто­ва площадка за фирмите в сферата на графичните изку­ства. Повечето от тези фирми могат да бъдат наме­рени в частта за дигитални и предпечатни решения. Например доставчикът на решения за печат Ricoh ще има главен щанд за първи път, който ще бъде разположен на впечатляващите 1400 кв.м.

Организаторите на Ipex са потвърдили, че предва­рителната регистрация за международните участници почти е приключила и до момента има записани посети­тели от над 100 държави.

За първи път Ipex 2010 ще се проведе в 11 съседни зали, за да се осигури по-лесно ориентиране. Новата площ е под формата на конска подкова и обхваща по-новите зали около атриума, който е достъпен от един главен вход, откъдето се осигурява логическа последовател­ност за посетителите, които ще преминават съот­ветно през зоните Дизайн/Предпечатни и дигитални ре­шения (7, 9–12); Печатни машини (6–8; 20); Допълнителна обработка (18–19), Опаковки и конвъртинг (17–20).

Посетителите, които се интересуват от употребя­вани печатарски машини, трябва да посетят UPEX (зала 17), където ще могат да намерят над 60 фирми, готови да купят и продадат всякакъв вид оборудване за печат и довършителни процеси, както и помощно оборудване.

Тревър Крофърд заключава: „Ipex 2006 приветства по­сетители от над 159 държави — повече от всяко друго изложение за графични изкуства досега. Уверен съм, че с всичко, което се предлага на Ipex, ние ще надградим този успех и ще изиграем значима роля, давайки повторен тла­сък на индустрията.“

Всички презентации и изложители вече са получили място и време. Те могат да бъдат видени на сайта на Ipex, съдържащ всичко, което посетителите трябва да знаят, за да могат да планират успешно посещението си на събитието — списъци на изложителите, информация за компаниите, планове на изложението и новини. Освен това посетителите могат предварително да направят безплатна регистрация на адрес www.ipex.org/register и да получат информация за транспорт и настаняване.

Без значение дали посетителите имат нужда от мяс­то за нощувка, указания как да стигнат до центъра на града, разписание на транспорта, карта на града, инфор­мация за различните културни събития и туристически атракции, препоръки за най-добрите магазини и заведе­ния за хранене, www.ipexinbirmingham.co.uk има всички от­говори за тях. Желаещите да получат индивидуални съ­вети или информация за специални социални програми могат да се свържат безплатно директно с опитния персонал на Бирмингамското конгресно бюро (BCB).

Иън Тейлър, търговски мениджър в BCB, казва: „Ние сме щастливи да посрещнем отново Ipex в Бирмингам. Това международно изложение ще привлече в града хиля­ди посетители от цял свят и ние искаме да сме сигур­ни, че те ще бъдат посрещнати топло. Бирмингамското конгресно бюро работи, за да гарантира, че делегати­те ще получат добавена стойност и че ще могат мак­симално да оползотворят времето си в Бирмингам. Ние сме договорили серия ексклузивни оферти с ресторанти в града. При над 200 ресторанта, предлагащи ястия от 27 национални кухни, делегатите ще могат да се насла­дят на храна, която наистина отразява многообразието в Бирмингам.

Градът е всепризнат домакин на глобални събития и е добре подготвен да приеме това престижно изложение. Наскоро във влиятелния доклад European Cities Monitor на издателите Cushman&Wakefield той беше наречен „най-добрият европейски бизнес град“. BCB работи усилено, за да гарантира, че този успех ще продължи и през 2010 го­дина, а и след това.“

Дестинация Бирмингам

През последното десетилетие Бирмингам преоткри сво­ята идентичност, за да се превърне в основна туристи­ческа дестинация. Градът се превърна в културен цен­тър, известен с прочути колекции от произведения на изкуството, ресторанти, печелещи кулинарни награди, много събития и атракции.

Хотели

Бирмингам предлага възможности за настаняване, кои­то могат да отговорят на всеки вкус. Центърът на гра­да предлага около 7 000 хотелски стаи, като изборът ва­рира от големи хотелски вериги до икономични хотели и уютни къщи за гости. В целия район Уест Мидланд, в кой­то се намира градът, могат да бъдат настанени още 47 000 човека, така че посетителите имат наистина ог­ромен избор.

Организаторите на Ipex са определили BCB и Creative Travel&Event Management за свои официални пътнически агенти в района на Бирмингам. И двете агенции предла­гат онлайн услуги за резервация през сайта на Ipex (www.ipex.org/accommodation) и могат да предложат хиляди стаи в региона във всички ценови категории.

BCB

Телефон: +44 (0) 121 202 5143 (Ipex Hotline)

Факс: +44 (0) 121 202 5123

Имейл: bcb.accommodation@marketingbirmingham.com

Уебсайт: www.ipexinbirmingham.co.uk

Creative Travel&Event Management

Телефон: +44 (0) 208 582 0460

Факс: +44 (0) 208 582 0464

Имейл: Fiona@ccem.co.uk

Уебсайт: www.ipex.org.uk

Транспорт

С население от един милион в централната част на гра­да и около пет милиона в по-широкия регион, Бирмингам е един от най-големите градове в Обединеното кралство. Отличните му международни транспортни връзки го правят един от най-достъпните градове във Великобри­тания и поради тази причина е много популярна бизнес и туристическа дестинация.

Със самолет: Летището се намира точно до Нацио­налния изложбен център (NEC), на около 8 мили от центъ­ра на Бирмингам, а разположената наблизо международ­на гара прави придвижването до центъра на града и до Лондон изключително лесно. NEC е свързан с международ­ното летище Бирмингам чрез надземна железница, чии­то влакове се движат на всеки 90 секунди. Повече от 20 международни превозвача извършват полети към над 100 дестинации в Обединеното кралство, Европа и Северна Америка. Редовни полети до основните европейски лети­ща осигуряват удобни връзки с целия свят.

С автомобил: Бирмингам е разположен в сърцето на магистралната система на Обединеното кралство, като е свързан директно с M42, M5 и платените магис­трали M6, M1 и M40.

С влак: Бирмингам се обслужва от гарите на 2 основ­ни железопътни линии — Бирмингам New Street в центъра на града и Бирмингам International към летището и NEC. Има бързи директни влакове от лондонската гара Euston към NEC. Пътуването трае само 70 минути.

Организаторите на Ipex си сътрудничат с VisitBritain, за да предложат на чуждестранните посетители кар­та за влакове с голямо намаление. Картата eventBritain BritRail позволява неограничен брой пътувания за опреде­лен период от време в Англия, Шотландия и Уелс с всички движещи се по разписание влакове по цялата железопът­на мрежа на Великобритания, без ограничения. Експрес­ните влакове Heathrow Express, Gatwick Express и Stansted Express, влакове от лондонското летище Лутън и от ле­тищата в Бирмингам и Манчестър са включени в обхва­та на картата, което позволява да се спестят много транспортни разходи. Картите са за период на пътува­не от 3 дена в рамките на 8 дена на цена само £99.00, или за период на пътуване от 7 дена в рамките на 15 дена на цена £161.00. За повече информация посетете: www.ipex.org/travel или www.ipexinbirmingham.co.uk.

Национален изложбен център (NEC)

NEC е домът на Ipex от 1994 г., а тазгодишното изло­жение ще бъде петото поредно от серията събития, проведени в National Exhibition Centre (NEC). Национални­ят изложбен център отваря врати през 1976 г. и е най-оживеният в Европа. В него ежегодно се провеждат пове­че от 140 изложения, посещавани от над четири милиона посетители.

С 20 взаимносвързани зали, които предоставят над 190 000 кв.м покрита изложбена площ, центърът е най-големият във Великобритания и седми по големина в Ев­ропа. Гъвкаво решените взаимносвързани зали с равен под го правят идеален за големи мултисекторни съби­тия като Ipex, а просторните му площи за конференции и банкети позволяват на бизнес взаимоотношенията да продължат и извън изложбената част. В момента се из­пълнява програма за подобрения на стойност £40 млн., която ще бъде завършена навреме за Ipex 2010. Всичко това ще предостави на посетителите и изложителите едно наистина приятно изживяване.

Какво можете да видите и правите в Бирмингам

Спечелилите награди съоръжения в Бирмингам предоста­вят единствен по рода си микс от изложби, конференции, развлекателни и спортни събития на милиони посетите­ли всяка година.

В Бирмингам и района се намират много известни атракции, които са притегателна сила за посетители­те и ключов фактор за превръщането на града в основ­на туристическа дестинация. Преди да влезете в излож­бения център, ние ви препоръчваме да се разходите из града — това е чудесен начин да разгледате някои от най-интересните места. Добро начало на обиколката е Brindleyplace, сърцето на известната мрежа от канали в Бирмингам, която по дължина надминава тази на Вене­ция и предоставя перфектно място за кратка почивка в някой от баровете и ресторантите по брега. Broad Street е най-оживената и популярна дестинация за биз­нес и развлечения. Докато се разхождате по улиците и площадите на Бирмингам, ще забележите открояващи се архитектурни образци като сградата на Градския съ­вет от викторианската епоха и сградата на Община­та от джорджианския период — последната е рестав­рирана наскоро. Сред по-старите сгради се открояват стилни модерни конструкции като Bullring и The Mailbox. Brindleyplace и Broad Street са обединили сили с Ipex, за да предоставят незабравима вечерна програма.

Една от най-големите изненади в Бирмингам са ко­лекциите от произведения на изкуството, намиращи се на територията на града — Бирмингамският музей и ху­дожествена галерия, Институтът за изящни изкуства „Барбер“ и Галерия Ikon. В тях са събрани както класиче­ски, така и съвременни творби, включително и най-голя­мата колекция от прерафаелитно изкуство в страната.

Ботаническите градини и оранжерии на Бирмингам са една от най-популярните атракции в града — те включ­ват 15 акра зашеметяващи пейзажи и най-изисканата ко­лекция от екзотични и обикновени растения.

Една от най-новите атракции на Бирмингам, National Trust back-to-back houses предоставя пленителен поглед към миналото на града — истински останки от индус­триалното му наследство. Музеят за наука и открития Thinktank в Millenium Point има 10 модерни галерии, пълни с интерактивни забавления. Във впечатляващата сгра­да Millenium Point е разположено и IMAX кино, а самата тя предоставя място за забавление на хора от всички въз­растови групи.

Симфоничната зала — една от най-добрите концерт­ни зали в света, е сцена, на която се изявяват както Симфоничният оркестър на Бирмингам, така и междуна­родни оркестри и солисти. За любителите на театъра Бирмингамският театър поставя много радващи се на популярност пиеси, някои от които са световни преми­ери. Ако обичате балета, можете да гледате някоя от зрелищните продукции на Бирмингамския кралски балет в Hippodrome Theatre. Наскоро реставрираната сграда на общината в Бирмингам също предлага вълнуваща програ­ма от музикални събития през годината.

Ресторанти и барове

Бирмингам предлага и разнообразие от барове и ресто­ранти. От 27-те национални кухни, сервирани в 200 рес­торанта в Бирмингам, най-популярната може би е „бал­ти“ — пикантно ароматно ястие от Кашмир. В града има три ресторанта, носещи престижните звезди на Michelin, което е повече от всеки друг британски окръ­жен град.

На посетителите се препоръчва да посетят и ки­тайския квартал. Наблизо се намира оживения Arcadian centre, дом на най-популярните нощни заведения в Бир­мингам. Онези, които желаят да опитат други кухни, трябва да се отправят към живописния микс от баро­ве и ресторанти по Summer Row, Brindleyplace или The Mailbox. Water’s Edge в Brindleyplace е приютил голям брой стилни барове и ресторанти, което го превръща в иде­алната дестинация за вълнуващи вечери навън с прият­ни блюда.

Спорт

Бирмингам е в сърцето на спортните дейности. От про­чутия голф клуб Belfry до National Indoor Arena — една от най-добрите закрити спортни зали в Англия, Бирмингам предлага страхотна спортна програма. Градът се гор­дее със спортове за пред публика като тенис и атлети­ка на високо ниво, а освен това е и дом на два футболни клуба от висшата лига: Астън Вила и Бирмингам Сити.

Екскурзии

Ако посетителите имат време и желаят да избягат от градския живот, ще открият, че Бирмингам е идеален из­ходен пункт към спокойствието и красотата на провин­циална Англия. Разположен в сърцето на Острова, градът е отправна точка за разглеждане на атракциите в Цен­трална Англия. Бирмингам е много близо до голяма част от главните исторически места в Англия: Стратфорд на Ейвън, родно място на Уилям Шекспир; Уоруик, място­то на най-красивия английски средновековен замък; Ко­тсуолдс, група романтични автентични английски села, а на юг се намира университетският град Оксфорд.

Областта е изпълнена с внушителни къщи, впечатлява­щи катедрали, древни селски църкви и абатства, да не гово­рим за няколкото старинни английски странноприемници.

За повече информация за Бирмингам, моля, посетете www.ipexinbirmingham.co.uk.

 
17.10.2011.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

От Европа и Света

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар