Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Sappi International Printers Award 2008Наградите Sappi International Printers of the Year Awards са най-престижното признание за качество на печата. Тази годи­на дългоочакваното събитие се проведе на 3-ти октомври в Кейп Таун, Южноафриканска Република.

Възприемана като „Оскар“ в печата, наградата на Sap­piпредставлява бронзова отливка на слон, излязла от ръце­те на световноизвестния скулптор Доналд Грейг, символи­зираща южноафриканските корени на компанията, създаде­на в далечната 1936 г. в Йоханесбург.

Изпълнителният директор на Sappi— Ралф Бьотгер поз­драви участниците в конкурса на годината и каза: „Тази ве­чер ще бъдем свидетели на победата на най-добрите сред най-добрите в печата за 2008 г. Вие сте дали живот на не­чия чужда идея и въпреки ограниченията в бюджета и дру­гите препятствия в работата, сте я реализирали блестя­що. Бъдете сигурни, че вашите усилия се оценяват всеки път, когато някой се докосне до произведението ви, възхи­ти се на богатите цветове, на яснотата на изображения­та и почувства допира на хартията между пръстите си. Това е причината, поради която хората усещат емоционал­на връзка с книгите, списанията, календарите и взимат решения, силно повлияни от въздействието на годишни отче­ти, каталози, брошури, опаковки и етикети. Хартията кому­никира с чувствата на хората така, както компютърният монитор никога няма да може... Поздравления за нашите по­бедители на 2008 г.!“

В четирите регионални състезания за наградата са участвали повече от 6000 печатни продукти в категории­те Годишни отчети, Книги, Брошури, Календари, Каталози, Общ печат, Списания (на листов и ролен печат), Опаковки и Етикети, Собствена реклама.

Регионалните носители на златен медал се съревнова­ваха помежду си, в съответните категории, и бяха оценя­вани от високоавторитетно и компетентно международ­но жури. Всеки от печатните продукти беше оценяван по външния си вид като цяло, качество на довършителните обработки и обща трудност на печатната поръчка, както и по контрастност на точката, наситеност на цветовете, точност на пасера, размер на листа, грамаж на хартията, скрепване и обрязване.

Победителите в деветте категории са:


• Списания — Transcontinental Yorkville-O’Keefe, Канада (сн. 1)
• Собствена реклама — Pragati Offset Pvt Ltd, Индия (сн. 2)
• Годишни отчети — Raff, Германия (сн. 3)
• Каталози — A4 Ofset, Турция (сн. 4)
• Общ печат — druckpartner Druck — und Medienhaus, Германия (сн. 5)
• Брошури — Continental Colorcraft, САЩ (сн. 6)
• Календари — Gráfica Facform Impressos Ltd, Бразилия (сн. 7)
• Книги — Ultra Litho, ЮАР (сн. 8)
• Опаковки и Етикети — Gráfica Facform Impressos Ltda, Бразилия (сн. 9)

Наградите Sappi Printers of the Year Awards са учредени преди 30 години в Африка. Наскоро Sappi обявиха, че в бъ­деще те вече няма да се връчват всяка година, а на всеки две години, като следващото връчване в този формат ще е през 2010 г. в Чехия, когато ще се оценяват печатни продукти от 2008 и 2009 г. В резултат на това и Международната Sappi International Printers of the Year ще бъде за две години.

 
09.10.2011.
Автор: Десислава Брайкова
0 Коментари
Таг :

От Европа и Света

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар