Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Среща на Съюза на печатарската индустрия в БългарияНа 25 септември в хотел „Аугуста“, град Хисаря, се проведе редовно организационно събрание на Съюза на печатарската индустрия в България, в което участие взеха 73-ма представители на 57 фирми от полиграфическата индустрия у нас.

Дневният ред на събранието включваше пет точки, а именно:
» Представяне на Българската банка за развитие. Обсъждане на Меморандум за съвместни действия между СПИБ и ББР.
» Представяне на Българската агенция за експортно застраховане.
» Определяне на дата за провеждане на изложението ПринтКом през 2013 г.
» Подготовка за провеждането на 7-я Балкански печатарски форум в София на 18 и 19 октомври т.г.
» Приемане на нови членове на СПИБ – Симеон Нанев, управител на „МониЦони“ – Ямбол, и Валентин Заяков, управител на „ВалТурс“ – София.

На обсъждане беше подложено и честването на 10-та годишнина от създаването на СПИБ.

Г-н Никола Стоянов и г-н Николай Мирчев представиха дейността на Българската банка за развитие и нейните възможности за кредитиране и обслужване на бизнес сферата у нас, в това число и полиграфията.

Г-жа Шенай Осман – главен експерт по оценка на риска в Българската агенция за експортно застраховане, представи накратко дейността на Агенцията, която е сравнително млада и съответно нейните механизми и методи за работа в помощ на бизнеса са слабо познати в страната. Оказа се, че особено при износ в страни извън Европейския съюз тяхната намеса е неоценима. Сумите за застраховане са приемливи и при риск за износа са гаранция за възвръщаемост на средствата.

ПринтКом 2013

След преглед на международния календар на сродни полиграфически изложения и вътрешните изложбени прояви организаторите на изложението (СПИБ, сп. „Полиграфия“ и Международен панаир Пловдив) стигнаха до решение да предложат времето от 15 до 18 май 2013 г. за провеждане на специализираното изложение ПринтКом в палатите на Международен панаир Пловдив. Предложените дати бяха приети от присъстващите на срещата на Съюза на печатарската индустрия в България.

10 години Съюз на печатарската индустрия в България

Г-н Петър Кънев, председател на СПИБ, сподели, че през октомври т.г. се навършват 10 години от основаването на Съюза. Ръководството на СПИБ предлага годишнината да се чества през м. ноември в хотел „Двореца“ във Велинград, където е било първо събрание на Съюза. Точната дата, дневният ред и списъкът с гостите ще бъдат предоставени за обсъждане от членовете на СПИБ и ще бъдат съобщени своевременно от главния секретар.

По време на срещата не беше пропусната и темата за предстоящия 7-ми Балкански печатарски форум, който ще се проведе на 18 и 19 октомври т.г. в Интер Експо Център – София. Всички присъстващи получиха специални покани за форума, отпечатани със съдействието на г-н Кръстев, управител на фирма „Офсет“.

Статията е публикувана в брой 4 / 2012.

 
07.11.2012.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Браншова информация, Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар