Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Седмото издание на Балканския печатарски форум – по-голям от Балканите

  •  
  •  
  •  
  •  


Седмият Балкански печатарски форум и втората среща на InPEQ (Initiative for Printers’ Education and Qualification) се проведоха на 18 и 19 октомври т.г. в София.

Петър Кънев, председател на УС на СПИБ, откри седмото издание на Балканския печатарски форум с това, колко са важни тези годишни срещи не само за печатната общност от региона, но и за европейските партньори. 

Общността

В тазгодишното издание на форума участие взеха 186 представители от 13 страни: България, Хърватия, Гърция, Румъния, Унгария, Сърбия, Словения, Австрия, Белгия, Финландия, Германия, Швейцария и Украйна.

Домакини на Балканския печатарски форум бяха Съюзът на печатарската индустрия в България, manroland България и „Билборд” АД.

Домакини на втората среща на InPEQ бяха ХТМУ, Технически Университет – София, Филиал Пловдив и УниБИТ.

Седмото издание на Балканския печатарски форум се състоя благодарение подкрепата на manroland web systems GmbH, както и на Muller Martini Austria, Océ Printing Systems, UPM, Sappi и Procemex, KURZ и Baumüller, Agfa Graphics, manroland sheetfed GmbH, PrintCity Alliance и Agressione Group.

„За нас е важно да бъдем партньори с нашите клиенти“

„Ние не просто продаваме машини, за нас е важно да бъдем партньори с нашите клиенти“ – това беше един от основните аргументи на Ulrich Pfefferer, заместник-вицепрезидент „Продажби“ в manroland web systems, който говори за успешното развитие на компанията след преструктурирането и за трудната икономическа ситуация в световен мащаб.

Разбира се, успехът, и то не просто моментният успех, се дължи на изграждането и изпълнението на множество стратегии, които поставят в общ център клиента и развойната дейност, за която всяка година биват отделяни 8% от приходите. Цифрите доказват това – според официалните данни тази година са реализирани продажбите на 33 нови ролни печатни системи и 2 дигитални машини.

Бъдещето на вестниците

Бъдеще и развитие бяха две от най-често споменаваните думи по време на Седмия Балкански печатарски форум. Всъщност всички ние очакваме да чуваме за възможностите, когато се говори в бъдеще време.

И така, какво е бъдещето на вестниците и всъщност имат ли такова в настоящия си вид?

Наистина интересен въпрос, на който Ulrich Pfefferer се опита да отговори, вземайки предвид различния начин, по който гледат на въпроса издателите и читателите.

Истината е, че днес читателят наистина е с главна буква и в това няма съмнение. А начините, по които може да се сдобие с интересуващата го информация, не са един и два. Той иска да бъде не само информиран своевременно, но и да го „заливат“ емоции, да бъде предизвикан, привлечен и дори изненадан.

Целия текст можете да прочетете в печатното издание.

Статията е публикувана в брой 5 / 2012.

 
12.11.2012.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Архив, Браншова информация, Събития

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар