Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Общо събрание на СПИБНа 28.09 .2006 се състоя Общо събрание на Съюза на печатарската инду­стрия в България (СПИБ). То беше проведено в превърналото се вече традиционно място — х-л „Двореца” във Велинград, от 19.30 ч. Домакин на срещата беше фирма БиЕмДжи ООД, медиен партньор на Съюза. Темите на Общото събрание бяха:

1. Представяне на нови членове на Съюза

Бяха обявени и представени накратко най-новите членове на СПИБ.

Първа в списъка беше фирма Хартман Сън Кемикал ЕООД. Специално за случая присъстваше г-н Щефан Алтьон, ръководител на експортния отдел на Hartmann Druckfarben GmbH, Германия — интегрална част от корпорация Sun Chemical. В своето кратко обръщение г-н Алтьон сподели факта, че за в бъдеще Sun Chemical ще извършва директни операции за българския пазар единствено и само чрез Хартман Сън Кемикал ЕООД.

Фирмата е създадена през 1994 г., със 100% дялово участие на Sun Chemical. След кратко прекъсване, от около година и половина, активната дейност на Сън Кемикал България е възобновена отново в края на миналата година. Фирмата предлага на българските печатари всички видове мастила, помощни материали и продукти на група Sun Chemical.

Хартман Сън Кемикал се намира на бул. „Цариградско шосе” №117 А и се ръководи от Йота Константинова.

Следващата обявена за нов член на Съюза фирма беше Държавна печатница Образование и наука АД*. С нея ни запозна изпълнителният є директор Анастасия Бонева. Това е най-старата действаща печатница у нас, създадена в далечната 1881 г., която от 1975 г. насам се помещава в собствената си сграда на бул. „Цариградско шосе” 117.

Последният нов член на Съюза, обявен на събранието, беше информационният интернет сайт www.polygraphy.info**. Сайтът, управляван от Пламен Давидов, беше признат за „Официална електронна медия на СПИБ” и представен накратко от Десислава Тодорова — основен сътрудник в електронното издание.

Дневният ред продължи с представяне на фирма БиЕмДжи ООД, издател на сп. полиграфия и домакин на срещата, от нейния президент Валентин Цолов. В началото на м. юни сп. полиграфия беше обявено за „Официален орган на Съюза на печатарската индустрия в България”. Г-н Цолов разказа накратко историята на БиЕмДжи и изтъкна нейната водеща позиция на пазара на софтуерните продукти в България. Като издател на спи-санието — орган на СПИБ, той подчерта, че фирмите-членки на Съюза ще могат да ползват определени преференции при закупуването на софтуер за предпечатна подготовка на продукцията си и антивирусна защита на своите компютърни системи.

Със своята почти 60-годишна история, сп. полиграфия е най-старото и най-авторитетно издание в бранша, познато на поколения полиграфисти и оформители. Очаква се в бъдеще то да спомогне за развитие дейността на Съюза.

2. Предложение за нов секретар на СПИБ

Поради предстоящото оттегляне на г-н Александър Куртев от длъжността Секретар на СПИБ, беше направено предложение неговото място да заеме Румен Трифонов, който разказа няколко думи за себе си пред присъстващите на срещата членове на Съюза.

3. Представяне на дейността и целите на Национална агенция по приходите

На срещата на Съюза, по покана на председателя на СПИБ — г-н Петър Кънев, присъстваше г-жа Мария Мургина — ръководител на Национална агенция по приходите. Тя представи дейността на агенцията и беше на разположение за въпроси във връзка със Закона за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Беше обявено също, че сдружение „Българска книга” е подписало споразумение за участие в Клъстер „Българска медия и печат”, учреден от СПИБ. Това значително ще подобри възможностите за работа в Клъстера. В момента тече процедура по събиране на актуализирани заявки за софтуер от фирмите членки на СПИБ. Доставчик на софтуера (предимно продукти на Adobe и Microsoft) ще бъде фирма БиЕмДжи. Ще бъде постигната възможно най-добра отстъпка в цената, което зависи в голяма степен и от обема на поръчките.

Включилите се в тази инициатива ще получат от БиЕмДжи безплатен пакет Кирила Корект 2007 за продуктите на Adobe за предпечат.

За повече информация по този въпрос се обръщайте към г-н Ясен Висулчев, издателство Фoрком, тел.: 963 32 32, 0896615131, izdatelstvoto@forcom-bg.com

 
26.09.2011.
Автор: Десислава Брайкова
0 Коментари
Таг :

Браншова информация

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар