Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Общо събрание на СПИБДомакини на срещата бяха две фирми — световният производител на мастила Sun Chemical, който със своето българско представителство Хартман Сън Кемикал ЕООД отскоро е член на СПИБ, и издателско-полиграфическият комплекс във Велико Търново — Абагар АД, представен от инж. Мариян Кенаров, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите.

По дневния ред на деловата част срещата започна с 20-минутна презентация на г-н Щефан Алтьон, ръководител на експортния отдел на Hartmann Druckfarben GmbH, Германия — част от корпорация Sun Chemical, който представи в най-общи линии продуктите на фирмата, нейните производствени предприятия, дъщерни фирми и регионални офиси по света.

По-късно бяха обявени и представени новите 13 члена на Съюза:

1. Печатница на Българска Народна Банка АД, представлявано от Николай Дачев и Владимира Стоянова;
2. Алианс Принт ЕООД, София, представлявано от Венцислав Бичаков;
3. Друк Партнерс ЕООД — София, представлявано от Радослава Господинова;
4. ГЕД ООД — София, представлявано от Калинка Стайкова;
5. Ротопринт ООД — София, представлявано от Христо Стайков;
6. Дата Графикс ООД — София, представлявано от Теодор Марков;
7. АНЛ-България ООД — София, представлявано от Антоан Лазаров;
8. Мениджмънт Бизнес Машин (М&ВМ) ООД — София, представлявано от Павел Петров;
9. Мисто-90 ООД — София, представлявано от Михаил Илиев;
10. Технически Университет-София, филиал Пловдив, представляван от доц. д-р инж. Димитър Кацов;
11. ЕТ ДЕМТ Принт — гр. Сапарева Баня, представляван от Тодор Попов;
12. Елко ООД –Ямбол, представлявано от Петя Иванова;
13. Литомат ООД — София, представлявано от Николай Алашки.

Особен интерес предизвика представянето на проекта за нов интернет сайт на СПИБ и условията за участие в него. Нели Петрова, изпълнителен директор на сп. полиграфия, което поема тази разработка в ролята си на официален орган и партньор на Съюза, даде разяснения на присъстващите по темата. Проектът има за цел да обнови и осъвремени съществуващия в момента сайт не само чрез напълно нова графична визия, но и като заложи актуална информация за дейността на СПИБ и неговите членове; като съдейства за популяризирането дейността на Съюза, и не на последно място – представяйки възможности за връзка с подобни браншови организации в чужбина. В сайта ще бъдат публикувани данни за членовете на СПИБ, техния предмет на дейност и координати за връзка, в случай на проявен интерес от страна на български и чуждестранни клиенти или партньори. Участието с такава информация ще бъде безплатно за всички, но се очаква по-големите предприятия да подкрепят браншовото присъствие в интернет пространството с определена месечна или годишна сума, срещу която, на видно място, ще бъдат публикувани техни рекламни банери, лога, обяви или презентационни материали. Сайтът ще кореспондира пряко и с електронното издание на Съюза — Полиграфия Инфо.

Завършеният, действащ модел на интернет сайта на Съюза на печатарската индустрия в България ще бъде представен официално на 27 април в София, когато е предвидено да се състои международната конференция по повод drupa 2008.

По време на срещата в Търново беше обсъдено още участието на членовете на СПИБ в различните за годината специализирани изложения; посещение на Китай от представителите на полиграфически съюзи, членове на INTERGRAF, както и подготовката за учредяване на Клъстер Българска медия и печат.

По-късно около 100-тината гости станаха свидели на прочутото търновско „светлинно шоу над Царевец”, което наблюдаваха от ресторанта на хотела, благодарение на любезния домакин инж. Мариян Кенаров, директор на ИПК Абагар. Атракция на вечерта беше и специално поръчаният от него ромски оркестър.

На срещата присъстваха представители на всички специализирани браншови издания.

 
29.09.2011.
Автор: Десислава Брайкова
0 Коментари
Таг :

Браншова информация

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар