Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Общо събрание на СПИБТретата организационна среща за членовете на СПИБ за 2007 г. се проведе от 19.00 ч. в ресторанта на парк-хотел Санкт Петербург, в сърцето на гр. Пловдив. Този път мястото на срещата беше съобразено с провеждащата се в момента международна изложба за печатна комуникация на Международен панаир Пловдив — ПринтКом 2007.

Вечерта започна с представяне на лекторите от официалната делегация на PrintCity в България. Както вече писахме, тази година международният стратегически алианс PrintCity, обединяващ експерти от независими фирми в печатарската индустрия от цял свят, гостува за първи път у нас. Г-н Йозеф Аумилер, вицепрезидент по продуктовия маркетинг и поддръжка продажби на MAN Roland Druckmaschinen AG, и ръководител на делегацията от представители на водещи в света фирми-производители, членки на PrintCity, представи дейността и целите на алианса, като не пропусна да отбележи задоволството си от приключилия само час по-рано семинар на PrintCity, организиран в рамките на Балканския форум на печатарските съюзи, в залата за конференции на Международен панаир Пловдив.

Повече за самия семинар можете да прочетете в настоящия брой на сп. Полиграфия. По-късно г-н Манев — председател на Патентното ведомство в Република България, говори за мерките за защита на интелектуалната собственост и съвместните действия, които могат да бъдат предприети от ведомството и СПИБ.

Срещата продължи с представянето на новите членове на Съюза:

1. „Полиграф Комерс“, Пловдив, с управител г-н Драганов;
2. „Конкорд Папир“, София, с управител г-н Димитров;
3. „Офсет“, София, с управител г-н Кръстев и
4. „Сира“, Велико Търново, с управител г-н Василев.

Последваха демонстрации на новия интернет сайт на СПИБ, представен от г-жа Нели Петрова, управител на РА „Фортес“, и интернет сайта на КБМП, представен от г-н Ясен Висулчев.

До края на деловата част на срещата бяха дискутирани и други въпроси, между които:

Подготовка за групово посещение на Република Куба;

Осигурени и връчени стипендии на ученици и студенти в бранша; осигуряването на статистически данни за полиграфическия бранш в България;

Целесъобразност от провеждане на ПринтКом през 2008 г., след приключването на drupa 2008 и други. По покана на СПИБ официален гост на Съюза, по време на цялото изложение ПринтКом в Пловдив, беше г-жа Татяна Сретенцева, к.т.н., доцент катедра Материалознание в Московския държавен университет по печата.

 
01.10.2011.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Браншова информация

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар