Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Запазени марки

  •  
  •  
  •  
  •  


Както съобщи главният секретар на Съюза на печатар­ската индустрия в България Румен Трифонов по време на редовната среща на СПИБ, провела се в Правец, по за­явка на съюзното ръководство и в съответствие с па­тентното право, действащо в страната, Патентното ведомство на Република България е издало две свидетел­ства за регистрация на марките „Печатар на годината“ и „Търговец на годината“.

Всички колеги добре знаят, че наградите „Печатар на годината“ и „Търговец на годината“ се връчват около 24 май на нарочна церемония. Наградите представляват макети на Гутенберговата печатна машина и са призна­ние за приноса на определени ръководители и фирми, чле­нове на СПИБ, за техните усилия и успехи в търговията с материали и услуги и производството на полиграфиче­ски продукти.

Двете запазени марки, чийто притежател е Съюзът на печатарската индустрия в България, са словни и имат срок на действие до 25 февруари 2019 година. Точните им наименования са ПЕЧАТАР НА ГОДИНАТА (Pechatar na godinata) и ТЪРГОВЕЦ НА ГОДИНАТА В СФЕРАТА НА ПОЛИГРАФИЯТА (Targovets na godinata v sferata na poligrafiiata).

Екипът на списание полиграфия с изненада установи, че генерираната преди години от г-н Васил Василев идея за учредяване на наградите, която постави началото на една добра традиция, днес въобще не се свързва със спи­санието. С регистрирането на двете търговски марки тази идея трайно се обвързва само и единствено със Съюза, а ролята на списание полиграфия за утвърждаването и популяризирането ù сега вече и de facto, и de jure отива на заден план и скоро вече никой няма да си спомня за тази „незначителна подробност“. Ръководството на „Принт енд пъблишинг“ ООД и уважаваният от всички ни г-н Васил Василев изразяват искреното си огорчение от начина, по който СПИБ стана едноличен собственик на марките. Ръководството на списанието смята да пред­приеме всички стъпки за утвърждаване и поддържане на статута си на пълноправен съорганизатор и действе­на страна при връчването на престижните награди.

 
22.10.2011.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Браншова информация

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар