Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

ROLAND 700 DirectDrive — „световен шампион“ по време за подготовка за печатИзложението Graph Expo в Чикаго беше успешно за manroland — най-голямата независима печатница
за илюстрационен печат Knepper Press в Питсбърг, САЩ закупи осемцветна офсетова
печатна машина ROLAND 700 DirectDrive с обръщателно устройство

ROLAND 700 DirectDrive се счита за печатната машина с най-кратко време за подготовки. В Knepper тя ще е за пе­чат на лице и гръб с осем печатни секции + лакираща сек­ция и директно задвижване. „Нашата най-нова инвести­ция в тази машина утвърждава позицията ни на водеща печатница в региона“ — казва управителят Бил Кнепер, представител на петото поколение в семейното пред­приятие, създадено през 1873 г. И продължава: „Система­та за директно задвижване допълва наличните машини и ни позволява рентабилно и ефективно производство на малки тиражи — дори и при 500 листа. Посредством системата printnet на manroland машината е обвързана в мрежа с другите две листови машини, така че според по­требностите можем без проблеми да прехвърляме поръч­ки от една на друга машина и да стандартизираме все повече производствената си платформа. Докато други печатници се провалят при малки тиражи поради пробле­ми с подготовките за печат, ние сме по-добре поставе­ни с нашата ROLAND 700 DirectDrive и можем да развива­ме успешно основния си бизнес. Тази машина е идеалното свързващо звено между цифровите и конвенционалните печатни машини и изпълнява перфектно изискванията на разширяващия се кръг от постоянни клиенти.“

С ROLAND 700 DirectDrive ще бъде възможно едновре­менното изпълнение на различни работни операции във всяка печатница: дейности като например смяната на печатните форми, които досега трябваше да се извърш­ват поотделно, се осъществяват едновременно на до 12 печатни секции. С екстремно краткото време за подго­товка на ROLAND 700 DirectDrive се постига икономия на време от 60% в сравнение с конвенционална листова ма­шина. Освен това директното задвижване на формните цилиндри позволява едновременна смяна на всички печат­ни форми независимо от конфигурацията на машината. Всяка секция е оборудвана с напълно автоматичната сис­тема за смяна на печатните форми APL (Automatic Plate Loading). Голямото предимство е, че смяната на форми­те не отнема почти никакво време, тъй като се осъ­ществява за 3–4 минути, необходими същевременно и за миене на натисковия и офсетовия цилиндър.

Уникалните характеристики на директното задвиж­ване, като например електронната настройка на дъл­жината на печата от обслужващия панел, позволяват на машиниста да управлява къси тиражи, без да изключва машината, което ще рече — без загуба на време.

В Knepper Press се отпечатват всякакви печатни продукти за националния и регионалния пазар — брошури, флайери, каталози, списания, продукти за директно насо­чена реклама, опаковки и много други.

Knepper Press закупува първата си печатна система на manroland през 1998 г. и сега е един от постоянните кли­енти на концерна. Днес печатницата разполага с две ли­стови машини ROLAND и машина за илюстрационен печат ROTOMAN. Предприятието е сертифицирано по стандар­тите на международната организация за защита на горите Forest Stewardship Council (FSC) и през 2009 г. е определено от Американската агенция за опазване на околната среда EPA (Enviromental Protection Agency) между двадесетте Green Power Partner, т.е. най-екологични предприятия за годината.

 
22.10.2011.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Изложения, Актуално

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар