Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

In Varietate ConcordiaКогато четете тези редове, ще остават само броени дни до равноправното членство на България в Европейския съюз и ние българите ще започнем без ирония да се наричаме „европейци”. „Обединени в различието” — мотото на ЕС, така близко до нашето „Обединението прави силата”, е несъмнено доказателство за българската принадлежност към целите на Съюза, обединяващ най-развитите европейски държави.

С приобщаването ни към ценностите и традициите на Европа, уважаеми колеги, не трябва да забравяме своята културна идентичност, която на този етап е най-голямото ни богатство. И тук отново болезнено изниква въпросът за утвърждаването на българските кирилски шрифтове — кауза, която още не е загубена и за която, докато има надежда, сп. полиграфия ще продължи да работи. Защото вярваме, че няма българин, който да не я споделя и да не е убеден в нейната справедливост.

Съзирайки приближаващите светлини на 2007-ма — нашата първа „европейска година”, мнозина от вас ще я посрещнат със смесени чувства, а донякъде и със страх. За всички, ще си позволя да цитирам сър Уинстън Чърчил, който казва: „Песимистът вижда трудности във всяка възможност; оптимистът вижда възможности във всяка трудност.” Нека си пожелаем да бъдем оптимисти, да бъдем смели, но не неразумни, и най-важното — да защитаваме своя професионализъм при новите условия на конкуренция, която с общи усилия трябва да подчиним на правилата на браншовия ни Етичен кодекс.

България е част от Европейския съюз!
Честита 2007 година, граждани на Европа!

 
27.09.2011.
Автор: Десислава Брайкова
0 Коментари
Таг :

Актуално

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар