Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Хайделберг България спомогна за оборудването на НПГПФС финансовата подкрепа на Министерство на културата и лично на министър проф. Стефан Данаилов, инж. Петър Кънев (председател на СПИБ, управител на печатница Демакс и народен представител в 40-то Народно събрание) и г-н Наско Кръстанов (Хайделберг България) за първия учебен ден Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография (НПГПФ) се сдоби с нова двуцветна печатарска машина Heidelberg и с книговезки нож.

Машината е ново, двуцветно GTO 52-2 P, с обръщател. Благодарение на съдействието на г-н Наско Кръстанов, концернът Heidelberg включва тази машина в програмата си за спонсориране на учебни заведения, с цел обучение. Вследствие на това, при цена от около минимум 138 000 евро, за машината са платени 50 000 евро, което е направено от Министерство на културата.

От своя страна Хайделберг България подариха книговезки нож Polar 66, сравнително малко употребяван и в отлично техническо състояние.

Дано тази първа крачка към взаимодействие между бизнеса и образованието да не е последна! Фирмите, членки на СПИБ, които имат финансова възможност, могат да подкрепят това благородно начинание със свои средства и консумативи.

Всичко, което може да бъде от полза за обучението с тази полиграфическа техника, е добре дошло! Нека помогнем на учениците в това специализирано учебно заведение, което подготвя бъдещите кадри за нашия бранш, да добият достатъчно добър практически опит, с който по-късно ще бъдат полезни и на нас!

 
26.09.2011.
Автор: Десислава Брайкова
0 Коментари
Таг :

Актуално

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар