Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Съюзът на печатарската индустрия дари 9000 лв. за пострадалите от наводнениятаСъюзът на печатарската индустрия в България (СПИБ) се включи в дарителска кампания за подпомагане на пострадалите от наводненията във Великотърновска област.

На 2 юли т.г. главният секретар на сдружението инж. Румен Трифонов посети Велико Търново, където се срещна с кмета Даниел Панов и връчи сумата, събрана от даренията.

Членовете на сдружението са събрали общо 9000 лв., които инж. Трифонов дари от името на СПИБ за закупуването на бяла техника и оборудване от първа необходимост. Уредите ще бъдат доставени в с. Дебелец и с. Килифарево от голяма верига за техника през следващата седмица. Те ще бъдат раздадени на близо 180 бедстващи семейства по вече подготвените списъци на местната власт.

Същия ден инж. Румен Трифонов и Иван Петров, собственик на издателско-полиграфически комплекс „Абагар“ АД и член на Съюза, посетиха с. Дебелец и с. Килифарево, където видяха щетите от наводнението.

„Пострадалите къщи в с. Дебелец са 75“ - разказа кметът Димитър Димитров. Той разведе печатарите по ул. „Белица“ към едноименната река, която заля града преди седмица. „Още личи нивото на водата, пораженията по къщите и дворовете. До 1,70 м е стигнала водата в сградата на Държавния резерв край Дебелец. Пострадали са промишлени сгради и предприятия край града“ - посочи още кметът.

И в Килифарево дарителите видяха последиците от потопа. Там ги посрещна кметът Димитър Събев. Най-пострадали са предприятието за спортно-катерачни стени „Белица“ и къщите около него.

„За реализирането на нашата дарителска инициатива бяхме ръководени от желанието да помогнем колкото може повече семейства да се върнат по-бързо към нормалния си ритъм на живот“, казаха дарителите.

 
08.07.2014.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Актуално, Новини

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар