Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

БАИТ Експо 2008

  •  
  •  
  •  
  •  


БАИТ Експо 2008 премина под мотото „Технологията след­ва природата — да поемем заедно по правилния път“. Изло­жителите демонстрираха продукти, водещи до ограничава­нето на човешката дейност върху околната среда — енер­госпестяващи компютърни системи, безхартиени системи и т.н. Традиционно можеха да се видят и последните ново­сти в областта на ИКТ — сървърни решения, компоненти за асемблиране на компютри, персонални, мобилни и джобни компютри, периферни устройства и мрежови решения, те­лекомуникационна техника, мултимедийни продукти, софту­ерни продукти за управление на бизнеса и за информационна сигурност, както и редица новости от българските софту­ерни разработчици. С подкрепата на Министерството на образованието и науката в изложбата имаха възможност да се представят и 20 специализирани гимназии, а 10 университета представиха свои разработки в рамките на PC World — софтуерна изложба.

По традиция БАИТ Експо се съпътства и от богата се­минарна програма. На 4 ноември се проведе вторият Форум за развитие на информационните и комуникационните тех­нологии, чийто водещ организатор е Държавната агенция за информационни технологии и съобщения. На панелна дискусия бяха обсъдени реалностите, проблемите, тенденции­те, успешните практики и стратегическите перспективи в развитието на ИТ сектора в България.

На 7 ноември се проведе образователна конференция „ИКТ в образованието“, организирана от БАИТ със съдей­ствието на Министерството на образованието и науката. Наред с многобройните презентации на разработки и до­бри практики при приложението на ИКТ в процеса на преподаване в българските училища, бе представена и новата петгодишна стратегия на МОН за внедряването на ИКТ в образованието. Деловата програма се допълваше от еже­дневни презентации на фирмите изложители.

В рамките на БАИТ Експо 2008 се проведе и киберфести­вал под мотото „Компютърът, моят приятел“. Част от фестивала бе и турнир за компютърни и конзолни игри в мрежа, организиран от Българската федерация по електро­нен спорт. Победителите се класираха директно за финала на квалификациите за европейските кибер игри. В програма­та бяха включени още демонстративни мачове, представя­не на нови игри, турнир за игри на X-box за родители и деца, както и междуучилищен турнир за учители и деца. Бяха пред­ставени и нови младежки интернет сайтове и програма за безопасен интернет за деца и младежи, която експеримен­тално е въведена в няколко софийски училища.

Генерален спонсор на БАИТ Експо 2008 бе Макс Телеком — първият функциониращ WiMAX оператор в Европа, който из­гражда мрежа с национално покритие.

 
10.10.2011.
Автор: Polygrafiа Magazine
0 Коментари
Таг :

Актуално, Събития

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар