Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Müller Martini и Kolbus поставят жалоните на бъдещето

Müller Martini поема бизнеса на Kolbus с биндерите и линиите за книги с твърда подвързия, заедно със сервизните услуги и доставките на резервни части за всички инсталирани книговезки системи на Kolbus1  по света.

„Структурните промени през последните години силно преобразиха полиграфическия бранш. Така нашият пазар стана видимо по-малък и същевременно по-разнообразен“ – коментира изпълнителният директор на Müller Martini Бруно Мюлер. – Клиентите изискват непрекъснати иновации, които трябва да се финансират от продажбите на все по-ниски тиражи. От повишената ефективност благодарение въвеждането на нови книговезки мощности печелят преди всичко нашите клиенти.“

Промените на пазара оказват директно въздействие върху клиентите, които по една или друга причина не приемат свързаните с дигитализацията нови бизнес модели. Обединеният потенциал на двете фирми като съвкупност от специалисти, ноу-хау, технологии и инфраструктура ще позволи на Müller Martini в дългосрочен план и още по-добре да продължи да обслужва пазара с иновативни решения. „Това подсигурява бъдещето на книговезкото производство с мека и твърда подвързия на нашите клиенти, както и работните места в полиграфическата индустрия“ – подчертава Бруно Mюлер.

Производството на Kolbus в Rahden

След промените Kolbus ще продължи да развива своя бизнес, преминавайки в новото дружество Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH. Същото ще бъде интегрирано в групата Müller Martini като самостоятелен завод със седалище в Rahden заедно с всички назначени работници и служители. Под ръководството на новия изпълнителен директор – Кай Бюнтемайер, и с опита на своите 900 служители, намиращи се в различни точки от света, Kolbus ще се фокусира върху производството на автомати за опаковки и корици за твърда подвързия, производството на части и леярското производство.

Кай Бюнтмайер е убеден, че с тази стъпка Kolbus създава добри шансове за успешно бъдеще: „Последните години пазарът на опаковки расте непрекъснато. Ние виждаме добър потенциал и ще развиваме енергично нашите съвременни разработки в този бизнес. Виждаме и добри перспективи за развитието на сегмента производство на компоненти за други машиностроителни предприятия с високи изисквания, между които и Müller Martini Buchbinde-Systeme и Kolbus Feinkartonagen-Technik.“

Портфолиото от машини и ноу-хау на Kolbus

Müller Martini поема създадения от Kolbus бизнес заедно с портфолиото от машини и ноу-хау, като се ангажира и с тяхното по-нататъшно развитие. Компанията ще поеме и около 250 служители от книговезкия сектор на Kolbus. Същите ще продължат да работят в Rahden при непроменени трудови правоотношения.

Служителите от секторите за производство на автомати за опаковки и корици за твърда подвързия ще останат да работят за Kolbus.


Уважаеми клиенти и приятели на Müller Martini,

Уважаеми клиенти и приятели на Kolbus,

Успехът на нашите клиенти винаги е бил нашата най-голяма цел. Компетентността ни винаги е респектирала нашите конкуренти. И в новата ситуация това няма да се промени.

Клиентите на Müller Martini вече разполагат с най-перспективната технология и ефикасен сервиз. При съвместното решение на Müller Martini и Kolbus ние се чувстваме задължени да провеждаме нашата стратегия в нови мащаби.
Приветстваме с добре дошли всички нови и бъдещи клиенти и приятели и им обещаваме най-компетентна консултация в продажбите и най-добрите сервизни услуги.

Вярата в бъдещето на печата е нашата сила и цел.

С приятелски поздрав,

Roland Henn
CEO Müller Martini Eastern Europe[1] Бизнесът на Kolbus е фокусиран върху производството на автомати за опаковки и корици за книги с твърда подвързия, производството на резервни части и леярското производство.

Статията е публикувана в брой 1 / 2018.

 
31.01.2018 17.56ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

От Европа и Света, Актуално, Новини

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар