Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Konica Minolta събра водещи компании от бранша на официално представяне на първата в Европа комбинирана инсталация на АccurioJet KM-1e и Motioncutter 23

Домакин на състоялото се на 3 февруари т.г. в София събитие бе Арт Етърнал Принт – първата печатница в Европа, дългогодишен клиент и доверен партньор на Коника Минолта България, инвестирала в най-високия клас професионално оборудване на Konica Minolta.

Специални гости на събитието, на което присъстваха над 50 представители на бранша – собственици на печатници, рекламни агенции и специализирани медии, бяха Хидетоши Омо, ръководител на компетентностния център за KM-1 на Konica Minolta Европа, и отговарящият за KM-1 в Източна Европа Лукаш Вахала.

Ексклузивното събитие бе открито от управителя на Арт Етърнал Принт – Ангел Христанов, който сподели преките си впечатления от AccurioJet КМ-1е: „AccurioJet КМ-1е ни даде възможността самостоятелно да произвеждаме книги, списания, албуми, визитки, флаери, каталози, дипляни, но най-важното е, че с нея можем да печатаме субстрат с дебелина до 0,6 мм, т.е. можем да печатаме и опаковки. Това ни позволи да сме независими от външни производители, към които преди изнасяхме всичко цветно, всички опаковки. Сега, благодарение на професионализма, коректността, бързината на реакция на екипа на Коника Минолта България, вече сме независими“.

Изпълнителният директор на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България – Елена Дречева, запозна присъстващите с дейността на компанията и представи актуалните тенденции в дигиталния печат: „Заради т.нар. „Амазон ефект“ клиентите искат едно по-различно интерактивно преживяване – да имат бърз достъп до своите доставчици и да могат да получават поръчките си отдалечено и по възможност още на следващия ден. Hедостигът на специалисти стана причина за борбата за таланти, все по-съществена роля в която ще има автоматизацията на работните процеси. Затова за нас е стратегически важно да подпомагаме клиентите си в тази посока, като им доставяме необходимите инструменти и услуги това да се случва. Именно на тази визия залага Konica Minolta“.

Ръководителят на компетентностния център за KM-1 на Konica Minolta Европа Хидетоши Омо насочи вниманието на присъстващите към индустриалния печат и стратегията на Konica Minolta за налагането на нови стандарти: „Комбинацията MGI JETvarnish 3D – AccurioJet КМ-1е – Motioncutter 23 е залог за растежа на всяка компания. Към момента четирима от нашите клиенти, които имат К1-е и Motioncutter 23, се радват на възходящо бизнес развитие“.

По време на официалното представяне Хидетоши Омо връчи плакет на управителя на Арт Етърнал Принт – първата българска компания, инвестирала в AccurioJet KM-1e.

Ръководителят на отдел „Продажби“ в Коника Минолта България – Драгомир Милушев, прикова вниманието на аудиторията с подробности за техническите спецификации на AccurioJet KM-1e и Motioncutter: „Кое е уникалното на КМ1-е? – първо, става въпрос за хибридно решение, базирано на принципа на офсетовото подаване и извеждане на медиите, и дигитален печатен модул с глави на КМ; второ, КМ1-е печата дуплекс без оглед на медиата, без промяна на скоростта, без нужда от предварителна обработка на медиите и моментално сушене… Няма друга такава машина на пазара, сертифицирана по FOGRA 53, която да предлага печат на всякакви медии (арт хартии, прозрачни, синтетични, метализирани и т.н.) формат B2+ до 585 x 750 мм и дебелина до 0,6 мм, при това в няколко режима на печат, което дава възможност за значителна оптимизация в разхода на мастило“.

Чрез видеовръзка присъстващите имаха възможност да чуят впечатленията на Марек Крушка – директор производство и развитие в голямата полска печатници Colours Factory, за AccurioJet KM-1 и начина, по който внедрената в производство през март 2021 г. машина е допринесла за успеха на компанията.

Желаещите да научат подробности за работата и функционалностите на Motioncutter 23 можаха да проследят специално направения видеозапис със създателя на машината Йорг Шефлер.

След презентационната част гостите имаха възможност да обменят впечатления от поднесената информация и да зададат въпроси на организаторите и домакините, както и на представителите на Konica Minolta.

Основна част на събитието бе посещението на производствената база на Арт Етърнал Принт, където специалистите от Коника Минолта България – Томаш Вишневски и Артин Микаелян, представиха AccurioJet KM-1e и Motioncutter 23 в работен режим.

Снимките са предоставени от Коника Минолта България.

 
17.02.2022 14.43ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар