Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Полиграфия 1/2016

Скъпи читатели,

В първия за 2016 година брой на сп. полиграфия с раздел ProPACK сме подбрали за вас микс от теми, показващи различните аспекти на печатната индустрия във времето преди и след изобретението на Гутенберг.

Провокирани от излезлия в края на 2015 г. роман „Печатарят“, в броя поставяме акцент върху българската следа в световното книгопечатане. Заедно с автора на романа Силвия Томова преоткриваме хуманността, но и отговорността в пресъздаването на живота и делото на първия български печатар Яков Крайков.

Поставяме акцент и върху четирите знаменателни за родното книгопечатане юбилея, които отбелязваме през настоящата 2016 г. Подробности по темата ще намерите в специално подготвената за сп. полиграфия статия на доц. Милена Цветкова.

Не забравяме и темите, отразяващи динамичното развитие на печатните технологии. В брой 1/2016 те са в три посоки: гарантиране стабилността на печатния процес посредством SquareSpot системата за експонация на Kodak; иновативните приложения на Canon за високи стандарти в качеството на цветните изображения и преимуществата на системата за селективна метализация SelectMet® на BOBST.

В годината на drupa поглеждаме към изложбените щандове на Manroland Sheetfed, Müller Martini, Komori и Heidelberg. Правим го с уговорката, че тепърва ще коментираме многобройните изненади, които участниците в най-голямото събитие в бранша подготвят за посетителите в Дюселдорф.

Не пренебрегваме и още едно знаково събитие за индустрията – обичания от всички Paperworld. Подробности за завършилия преди месец панаир можете да научите от обзорния ни материал с включените в него интервюта с изложители и участници. В чест на Paperworld е и двуезичната статия на дългогодишния ни автор проф. Христо Кафтанджиев.

Припомняме и по-важните събития, белязали родната и световна полиграфия през изминалата 2015 г., и очертаваме тенденциите в развитието на отрасъла.

В броя отбелязваме и една специална награда, присъдена на Георги Кумчев от Фондация „Еврика“. Спираме вниманието ви и върху дизайна на етикети. За тяхната магия и за въздействието й върху потребителите разказват дизайнерът Йордан Желев и производителят Деян Иванов.

От страниците на броя поглеждаме и към необятните възможности на науката, стояща в основата на производството на изображения със защитен характер. В тази посока е и разговорът ни с Валентин Моновски от Демакс Холограми, който ни запознава с особеностите при създаването на холографски изображения, с метода на електронно-лъчевата литография и с изцяло българската технология за запис на холограми – Лидограм.

Водени от идеята да бъдем максимално полезни, в първия брой за годината поставяме началото на рубриката „Въпроси и отговори“. Поставяме началото и на нов етап в сътрудничеството ни с нашите партньори в лицето на професионалисти в ключови области на икономиката, пряко свързани с полиграфията.

В броя ще намерите и обичайните новини за последните събития от света на полиграфията – такава, каквато я видяхме за вас в началото на 2016 г.

Първи брой на сп. полиграфия с раздел ProPACK ще бъде при вас в края на първото десетдневие на месец март 2016 година.

За контакти с редакцията:

Екатерина Николова – главен редактор
e-mail: e.nikolova@print-publishing.bg
мобилен: 088 597 8018

Стефан Славчев – мениджър реклама
e-mail: s.slavchev@print-publishing.bg
мобилен: 088 517 1737

 
07.03.2016 16.12ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Абонаментна кампания


Таг :

Новини

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар