Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Панаирен калейдоскоп

Преди броени дни (4 – 8 октомври) в Истанбул приключи едно от знаковите събития в областта на печата – Printtek 2017. От създаването си през 80-те години на м.в. до 2000 г., когато е преименувано на Printtek, изложението е популярно като Панаир на печатната и хартиената индустрия. От тогава до днес името му символизира развитието на печатните технологии. А те, както се досещате, далеч не стоят на едно място и южната ни съседка е пример за това.

Видяното на Printtek 2017 обобщаваме с няколко думи: печатната индустрия в Турция пулсира с ритъма на дигиталния и 3D печат и нанотехнологиите.

Основният фокус върху представените от над 200 изложители чужди и местни брандове, разбира се, беше върху иновативните решения за печат на опаковки. Не липсваха и интересни решения в областта на конвенционалния печат, както и богата гама материали и консумативи за печат.

С изложба от фотоси и артефакти от първите години на печатната индустрия в страната и с атрактивен кът, където посетителите можеха да наблюдават процесите на набиране и отливане на редовете на линотипна машина и ръчното изработване на хартия, организаторите се бяха погрижили да припомнят старата истина, че без минало няма бъдеще.

С щанд на Printtek 2017 присъстваше и Федерацията на печатарите на Турция.

Повече информация за изложението очаквайте в печатното ни издание в началото на ноември.

 
13.10.2017 17.46ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Изложби


Таг :

Изложения, Актуално, Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар