Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Конференцията „Ден на печатните технологии в съвременния свят“ и наградите на сп. „Полиграфия“

  •  
  •  
  •  
  •  

На 6 октомври т.г., в рамките на COPIS, в ИЕЦ се състоя седмото издание на конференцията „Ден на печатните технологии в съвременния свят“. Под мотото „Бъдещето на печата“ участниците в събитието – „Коника Минолта Бизнес Солюшънс България“ ЕООД и „Щерев“ ООД запознаха присъстващите с актуални въпроси от сферата на професионалните технологии за печат и довършителните печатни процеси.

Ръководителят на отдел „Индустриален и производствен печат“ в „Коника Минолта България“ Калин Димитров направи преглед на тенденциите в производствения печат и представи решенията на Konica Minolta, с помощта на които компаниите от бранша могат да отговорят на произтичащите от промените в индустрията предизвикателства и да открият нови хоризонти за развитие.

Управителят на „Щерев“ ЕООД Щерю Маринов и неговият партньор от Komfi spol. s.r.o. в лицето на търговския директор на фирмата за Австрия, Югоизточна Европа и Азия – Грегор Хартл, представиха тенденциите в довършителната обработка на дигитално отпечатани продукти и нововъведенията при машините за ламиниране на различни видове печатни материали.

По време на конференцията бяха връчени четвъртите годишни награди на сп. „Полиграфия“. Носители на отличията (за 2022 г.) станаха: доц. д-р инж. Искрен Спиридонов (ХТМУ) – категория „Образователен принос“; Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД в лицето на изпълнителния директор на компанията Елена Дречева – категория „Устойчива заетост и развитие“; „Алианс Принт“ ЕООД в лицето на собственика и изпълнителен директор на печатницата Венцислав Бичаков.

Наградата за специален принос в областта на полиграфията на името на инж. Васил Василев бе връчена на дългогодишния председател на УС на СПИБ и негов настоящ Почетен председател инж. Петър Кънев.

Организираното от сп. „Полиграфия“ с подкрепата на Интер Експо Център, COPIS и Съюза на печатарската индустрия в България събитие бе уважено от близо 100 представители на бранша.

Детайлен поглед към темите на конференцията и интервютата ни с носителите на наградите ще намерите в предстоящия бр. 5/22 на списанието.

 

 
12.10.2022 16.10ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Награди, Актуално, Браншова информация, Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар