Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Брой 4 на сп. Полиграфия с раздел ProPACK

Скъпи читатели,

Посрещаме есента с надеждата, че макар и различна и непредсказуема, ще се окаже достатъчно цветна и добра за бизнеса. Показателен за това е и първият материал в бр. 4/20 на полиграфия, в който представяме новата производствена линия за голямогабаритни опаковки на „Дунапак Родина“.

Представяме и ползите от доставяните на българския пазар чрез фирма „Щерев“ иновативни антимикробни ламинати за офсетов и цифров печат – BacterStop и BacterStop Dig.It, гланц и мат.

Въпросите ни към Юлиан Марценков от „Коника Минолта България“ са за AccurioLabel 230 на Konica Minolta и възможностите, които пресата отваря за етикетния печат.

Статията на Симеон Марков е с фокус върху безпроцесните пластини.

В броя поставяме фокус и върху новата серия самообучаващи се машини на Komori Lithrone GX/G и правим ретроспекция на едно отминало събитие – Print4all.

С Иван Шарков, доц. Искрен Спиридонов и Николай Влаев разговаряме за съвместния им проект с фокус върху възможностите на средния клас системи за дигитален производствен печат.

Статията на московския проф. Стефан Стефанов – „Шрифтове в печата“, е практически ориентир в основните понятия в типографията и производствено-технико-технологичните изисквания към шрифтовете.

С практическа насоченост в полето на типографията, но по отношение на закупуването на шрифтове с българска форма на кирилица, са препоръките на Стефан Пеев от „Контекст“. Интервютата на художниците Жаклина Жекова и Тодор Георгиев интерпретират шрифта през призмата на творчеството.

Избраната и преведена от Ивайло Дишков статия на гл. редактор на сп. Graphische Revue – Кнуд Васерман, проследява тенденциите в графичната индустрия в условията на коронакризата.

В рубриката „В света на книгите“ този път поглеждаме към историята на илюстрацията. Не забравяме да хвърлим поглед и към случващото се у нас и по света, отражение на което намираме в представената през август в София колекция от Международното триенале на сценичния плакат – Corona Times.

Основна тема в частта ProPACK са лиофилизираните храни. Статията на проф. д-р Любка Георгиева ни връща към звездните години на българската космонавтика. Разговорът ни с проф. д-р Илиана Начева от Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ) е в посока тенденциите при опаковането и съхранението на лиофилизирани храни.

Проследяваме тенденциите в опаковането и през призмата на дизайнерите, завоювали призови места в 25-то юбилейно издание на конкурса „Заводной апельсин“.

Атрактивната статия на не по-малко атрактивния проф. Христо Кафтанджиев анализира олицетворенията като форма на комуникация в пекиджинг дизайна.

Брой 4/20 на сп. полиграфия с раздел ProPACK ще бъде при вас в началото на октомври 2020 година.

 
25.09.2020 12.34ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Актуално, Новини

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар