Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

За шести път се проведе Националната полиграфическа конференция „Ден на печатните технологии“

На 19 ноември 2019 г. в Гранд Хотел София се проведе шестото издание на Националната полиграфическа конференция „Ден на печатните технологии“, организирано от списание Полиграфия и с подкрепата на Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия в България и Съюз на печатарската индустрия в България.

Присъстваха над 100 представители на полиграфическия бранш в България, както и гости от академичната общност на Беларус.

Конференцията бе официално открита от Петър Кънев - Почетен председател на Управителния съвет на Съюз на печатарската индустрия в България, Народен представител и председател на Комисията по икономическа политика и туризъм към 44-то Народно събрание, Васил Пеев – главен секретар на Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия в България и Красимир Илиев – председател на Съюза на печатарската индустрия в България.

Програмата започна с представяне на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и как тя е в подкрепа на полиграфията в България обясни Васил Пеев – главен секретар на ИАНМСП.

Основен участник в конференцията бе Muller Martini и неговия партньор за България – фирма Дишков Трейдинг в лицето на Чавдар Дишков.

Специално за събитието от страна на Muller Martini присъствах Роланд Хен, Управител на Müller Martini за Източна Европа и Франк Улемайер, Мениджър продажби Müller Martini Раден.

Роланд Хен информира българския пазар за развитието на Müller Martini след придобиването на книговезките системи на Kolbus, а презентацията за довършителните процеси в развитие бе представена от Франк Улемайер.

Бизнес обзор на печатарския и опаковъчния индустриални сектори в България направи Людмил Стойчев – управляващ партньор в независимата анализаторска агенция CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co.

От тази година списание Полиграфия започна връчване на награди в областта на полиграфията в три категории:
• Образователен принос
• Технологична инвестиция
• Устойчива заетост и развитие

Наградите са инициирани с цел повече фокус върху бранша, мотивация сред колегите, повече внимание, уважение и отношение към постигнатото от тях.
В категория „Образователен принос“ бе отличена проф. д-р Кристина Върбанова – Денчева, преподавател в УниБИТ.
В категория „Технологична инвестиция“ приза получи печатница „Сира“ – гр. Велико Търново в лицето на управителя Стефан Василев.
В категория „Устойчива заетост и развитие“ победител стана печатница „Тафпринт“ – гр. Пловдив в лицето на управителя Димитър Тафков.

Снимки от събитието може да бъдат разгледани на адрес: https://photos.app.goo.gl/FZrC9QJ6p2w1XzYn9

Презентациите от „Ден на печатните технологии 2019“ са достъпни на сайта на конференцията: https://www.printday.print-publishing.bg/programs

 
21.11.2019 10.43ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Браншова информация, Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар