Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Брой 2/23 на сп. Полиграфия с раздел ProPACK

Скъпи читатели,

В бр. 2/23 на сп. полиграфия, който идва при вас в сезона на най-хубавите български празници, ще намерите пъстър букет от новини и събития с фокус върху полиграфията и свързаните с нея сфери на дейност.

От страниците на броя отправяме нашите въпроси към изпълнителния директор и пръв служител на Коника Минолта България Елена Дречева и HR бизнес партньора на компанията Дарина Тодорова във връзка с две хубави събития – 150-годишнината на Konica Minolta и сертифицирането на българския екип на компанията като един от най-добрите работодатели у нас.

Чрез „Графтек“ и главния изпълнителен директор на Mark Andy – Джейсън Десаи, разказваме 75-годишната успешна история на компанията и отговаряме на въпроса защо платформите за хибриден печат съставляват почти 1/3 от всички нови инсталации.

Тематичният ни раздел „Довършителни процеси“ хвърля светлина върху сервизните решения на Müller Martini.

Не забравяме, че освен технологична, печатът е творческа дейност, която не би била възможна без прекрасните колекции дизайнерски хартии като тази на „Европапир Груп“, нито без високите технологии като новия облачно базиран софтуер за управление на цветовете Canon Prismacolor Manager.

И защото печатните мастила са не само съществен елемент от печатния процес, но и средство за предотвратяване фалшифицирането на продукти, в броя представяме гледната точка по тази тема на асистента от индийския Национален университет по криминалистика д-р Пранав Дейв.

В полза на практиката, но от гледна точка на организацията на процесите, в броя представяме статията „Lean мислене в печата“ и книгата „Опаковката като изкуство“ на съсобственика на украинската печатница „Славена“ Валерия Гранкина.

На страниците на полиграфия ще намерите продължението на статията на гл. ас. д-р Недко Тагарев „Интегрирана система за управление на киберсигурността (ИСУК)“ и традиционния за това време на годината доклад на СПИБ за състоянието на бранша през 2022 г.

Наш гост с откровения за своите хералдични рисунки е художникът Стоян Дечев.

Чрез Албена Спасова на страниците ни за култура и изкуство гостува унгарският плакатист Петер Поч.

Частта ProPACK проследява състоянието и тенденциите на европейския пазар на опаковки в периода до 2027 г. през призмата на доклада на Intergraf зa 2022 г.

С фокус върху опаковките, но от гледна точка на историята, е погледът ни към двуезичния илюстрован албум на авторката на книги Акико Когано и директора и главен редактор на сп. „Тара и упаковка“ Игор Смиренний – „Колекция опаковки (Дизайн на опаковки за бонбони и шоколад)“ на японското издателство Seigensha Art Publishing Inc.

Брой 2/23 на сп. полиграфия с раздел ProPACK ще бъде при вас в края на месец май.

 

 
25.05.2023 16.44ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Актуално, Браншова информация, Новини

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар