Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Броени дни след Future Factory 2021 организаторите от Acimga вече гледат напред към Print4All 2022 (3 – 6 май, Милано)

  •  

От основаването си (1974) до днес Асоциацията на италианските производители на машини за графичната, преработвателната и хартиената индустрия (Acimga) лобира за интересите на италианските и чуждестранни компании от сектора. В подкрепа на своите членове Acimga осъществява поредица от дейности при строго спазване на международното правно законодателство: организира обучения, пазарни проучвания и събития в партньорство с ключови играчи и институции от бранша, сред които ITA, Intergraf, Global Print, Confindustria.

Като един от най-големите производители на високоспециализирани машини и оборудване за полиграфията Италия държи лидерската позиция в производството на хартия, машини за дълбок и флексографски печат и за производство на опаковки, и подобно на глобалната печатна индустрия през последните няколко години отчита ръст на пазара на опаковки [1] и спад в производството на издателска продукция и реклама вследствие на нарастващото използване на мултимедийни технологии и платформи.  

Италианската индустрия, която традиционно е силно експортно ориентирана, дори отчете ръст по време на кризата благодарение на инвестициите на компаниите в авангардни високоавтоматизирани системи и технологии.

Print4All

Фокусирайки се върху глобалната печатна, преработвателна и опаковъчна индустрия Print4All предостави платформа за среща на цялата общност – от производителите на технологии и печатниците до собствениците на марки и творческите агенции. С това събитието не само надскочи традиционното сегментиране на търговския, издателския и индустриален пазар, но отвори нови бизнес хоризонти за света на печата.

Future Factory  

Тазгодишното издание на Future Factory, което бе основната спирка в пътната карта за Print4All 2022, предостави възможност за диалог на 850 (150 участници на живо и 700 – онлайн) представители на сектора. Участниците в събитието имаха уникалния шанс да чуят прозренията на експерти от ключови за индустрията области (социална икономика, финанси, икономическа психология).

Под мотото „Бъдещето в услуга на човека“ изтъкнати лектори от цял свят представиха трансформациите, протичащи на всички нива по веригата производител – доставчик – краен потребител. Фокусна точка на повечето от презентациите бяха човекът като обект и субект на индустриалните стратегии и перспективата за добавяне на стойност към продуктите под формата на услуги.

За успеха на тазгодишната „Фабрика на бъдещето“ допринесоха: журналистът и радио- и телевизионен водещ Матео Бодроне; старши научният сътрудник към университета „Джон Хопкинс“ и Колумбийския университет и старши съветник на държавния секретар по иновациите в правителството на Обама – проф. Алек Рос [2]; социологът и ръководител на Центъра за организационни иновации към Колумбийския университет и преподавател по социални науки в Университета в Уоруик (Великобритания) – проф. Дейвид Старк [3]; професорът по икономика в Нюйоркския университет и съосновател и председател на глобалната компания за икономически и финансови анализи Roubini Global Economics [4] Нуриел Рубини [5]; главният изпълнителен директор и основател на организацията Blue like an Orange Sustainable Capital за управление на инвестиции и компании от нововъзникващи пазари – Бертран Бадре [6], и др.

 

 

 


[1] Към момента секторът генерира над 80% от общите приходи на индустрията спрямо 20% от печата на издателска продукция и реклама.   

[2] Проф. Рос е автор на бестселъра „Индустриите на бъдещето“ и съосновател на действаща на четири континента технологично ориентирана социална платформа в подкрепа на хората с ниски доходи.

[3] Плод на дългогодишните проучвания на проф. Старк в областта на икономическата социология е книгата му „Чувството за несъответствие: свидетелства за цената на икономическия живот“, а в съавторство с Ивана Пайс (доцент по социология от Католическия университет в Милано) и есето „Алгоритмичен мениджмънт в икономиката на платформите“.

[4] Сайтът на компанията е обявен от BusinessWeek, Forbes, Wall Street Journal и The Economist за една от най-добрите уеб-базирани платформи.

[5] В качеството си на анализатор и прогностик в сферата на международните икономически отношения проф. Рубини е бил старши икономист в Белия дом в администрацията на Бил Клинтън.

[6] Бертран Бадре е бил изпълнителен директор на World Bank и World Bank Group, финансов директор на групата Société Générale, член на дипломатическия екип на Жак Ширак. Автор е на книгата „Могат ли финансите да спасят света?“

 

 
21.09.2021 20.09ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

От Европа и Света, Актуално, Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар