Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Drupa 2008 „Олимпиадата“ затвори вратиСлед 14-дневна надпревара на 1971 изложители, 391 000 посетители и 3000 журналисти „Олимпиадата drupa 2008“ затвори врати на 11 юни. Най-голямото и най-важното международно изложение за печатарската и медийната индустрия в света тази година надхвърли очакванията на изложителите с реализираните сделки за над 10 милиарда евро.

Изтече и последният ден от мегаизложението drupa. Извън границите на 19-те изложбени палати, това събитие може­ше да бъде видяно и усетено в Дюселдорф и много други се­лища в региона. Дали по знамена, или плакати по улиците, дали по витрините на магазини, ресторанти, молове и галерии, или в старинните кръчми на „алтщадт“ — червени­ят цвят на drupa се виеше като безкрайна нишка по всички кътчета на Дюселдорф. Пъстрата смесица от интернацио­налност и рейнска задушевност беше създала неделима от drupa атмосфера за всичките 14 дни, в които се провежда изложението. Столицата на Северна Рейн Вестфалия беше облякла червените си одежди, превръщайки се в „града на drupa“.

„Който веднъж е усетил незаменимия чар на отворения за света Дюселдорф по време на drupa, разбира защо гости­те от близо и далеч бързо започват да се чувстват като у дома си и с удоволствие се завръщат тук“ — казва Ману­ел Матаре, директор на drupa. И действително — нямаше нещо, за което домакините да не бяха помислили.


Перфектната организация на едно толкова голямо събитие (включ­ващо само по себе си многобройни съпътстващи съби­тия), липсата на хаос и напрежение вътре и извън изложбе­ните площи (например образцово подредените паркинги с автомобили, на които не виждаш края), безпрепятствено­то придвижване всеки ден на стотици хиляди души към и от изложението (въпреки големия трафик) и гостоприемна­та обстановка, оставиха у всички, успели да посетят таз­годишната drupa, съзнанието за добре свършена работа и приятни спомени. Многобройните български посетители сигурно могат да споделят още много неща от личните си преживявания. Ето защо, в бъдещите си броеве, нашата ре­дакция ще бъде отворена за всеки, който желае да разкаже собствените си впечатления от drupa 2008 на страниците на сп. Полиграфия.

 
07.10.2011.
Автор: Десислава Брайкова
0 Коментари
Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар