Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Heidelberg с две награди InterTech Technology 2017

  •  
  •  

За своите стратегически иновации – Prinect Press Center XL 2 с Wallscreen XL и Intellistart 2 и Gallus Labelfire 340, в областта на дигиталните технологии Heidelberger Druckmaschinen AG получи признанието на Американската асоциация за графични изкуства (PIA) и нейните 37-ма и 38-ма поред награди за значими технологични постижения в областта на печата.

Д-р Улрих Херман – член на УС на Heidelberg, отговарящ за цифровия бизнес и свързаните с него услуги, определи наградите като „важно признание, подчертаващо водещата позиция на Heidelberg в цифровите печатни технологии“.

За първи път Prinect Press Center XL 2 (с Wallscreen XL и Intellistart 2) и Gallus Labelfire 340 бяха представени на drupa 2016. Оттогава досега иновативните технологии успяха да се наложат като едни от най-значимите пробиви на цифровия в офсетовия печат.

Gallus Labelfire 340
Специалистите определят съвместната разработка на Gallus и Heidelberg като последно поколение технология, съчетаваща предимствата на конвенционалния печат с тези на довършителните процеси при печата на етикети.

Системата притежава ефективността на цифровия печат, качеството на UV мастиленоструйния печат и производителността на флексографския печат, което я прави незаменима за печат на променливи данни при производството на кратки и средни тиражи.

Сред основните предимства на Labelfire 340 са и:
• висококачественият 8-цветен печат със скорост до 50 м/мин
• възможността за печат с метални и неонови цветове
• високата разделителна способност – 1200×1200 dpi, съответстваща на 2400×2400 dpi, и съответно минималното потребление на мастило
• възможността за съчетаването на няколко довършителни процеса (лакиране, ламиниране, студено фолиране и щанцоване) в един производствен цикъл

Prinect Press Center XL 2, който по-рано през март тази година получи и признанието на журито на iF DESIGN AWARD 2017 за най-добър продукт, е в основата на успешното сътрудничество между човека и машината – спойката, която превръща операторите в мениджъри, позволявайки им да навигират печатните процеси.

Управляващата станция Prinect Press Center XL 2 на Heidelberg поставя нови стандарти в печата и към момента заслужено печели овациите на публиката като една от безспорно най-интелигентните системи за автоматизирано управление и контрол на данните, която не само създава условия за устойчиво и ефективно производство, но гарантира и бъдещата инвестиционна сигурност на печатниците.

Сред основните предимства на Prinect Press Center XL 2 (с Wallscreen XL и Intellistart 2) са:
• ергономичният дизайн, осигуряващ безпрепятствено функциониране на всички цифрови и офсетови печатни системи
• вграденият Wallscreen XL с Push to Stop функция и Intellistart 2 системата за автоматично генериране на стъпките при промяна на задачите, гарантиращи подготовката и безпроблемното изпълнение на до 30 последващи поръчки
• интуитивният потребителски интерфейс с удобни за работа менюта
• изцяло автоматизираните (от първия до последния етап) процеси след старта на производството

Изброените по-горе характеристики на Prinect Press Center XL 2 са само част от предимствата на технологията. Основната цел е работата с нея, както и с останалите продукти на компанията, да бъде „интуитивна и ефективна“. Защото „ползата за клиентите е нашата основна цел в разработването на дизайна“ – категоричен е Стефан Пленц, член на УС, отговарящ за оборудването в Heidelberg.

 
21.08.2017 18.58ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Актуално, Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар