Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Шрифтов фестивал Типофест 2014

През последните години интересът към шрифта и типографията нарасна многократно. Навлизането на компютъра и мобилните устройства масово в живота превърна умението за работата с текст и шрифт в необходимост.

В същото време, дори сред занимаващите се с дизайн, трудно могат да бъдат открити грамотни и професионално подготвени специалисти в областта на шрифта и типографията.

Българският шрифт за много хора е непознат като явление. Малко са хората, които знаят, че освен църковнославянската писменост, българската държава е дала на света и съвременна, българска форма на кирилицата.

Типофест, заедно с други инициативи ще предоставят възможност за регулярни срещи и дискусии между специалисти и широката общественост. В рамките на фестивала ще се организират конференции, срещи, обсъждания, обучения и изложби.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе в периода 12 – 20 юни 2014 г., а програмата му ще включи две изложби, конференция и две практически работилници.

Бетахаус ще бъде домакин на конференцията, която ще се проведе на 14 юни и двете работилници, които ще се проведат на 15 юни.

Научете повече за участниците, програмата и възможността за регистрация:
Сайт на фестивала: www.typofest.bg
Страница във Фейсбук: www.facebook.com/typofest
Страница в Google+: plus.google.com/+TypofestBgOfficial

Фестивалът се организира от Велина Мавродинова, Кирил Златков, Илия Груев и Борил Караиванов. За въпроси и предложения се обръщайте към Борил Караиванов на boril@typofest.bg, 088 756 49 51.

 
11.06.2014 16.26ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Семинари


Таг :

Актуално, Новини, Събития, Типография

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар