Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Новите Connex модули за персонализиран печат

В Hunkeler Innovationdays 2015 г. Muller Martini отново показва лидерската си позиция в областта на автоматизираното производство на работния процес в дигиталния печат. Мотото на Connex и SigmaLine „Даваш PDF – получаваш книга“ вече е валидно и за персонализираните издания.

Персонализираните печатни продукти са високо ценени от много маркетингови и рекламни специалисти, защото не само позволяват лично отношение към клиента, но и предават личните съобщения по особено целенасочен начин.

Персонализирани продукти
Печатът на продукти с променливи данни (VDP) вече може да се извършва с помощта на линията SigmaLine на Muller Martini. С лесната си интеграция разработените нови модули ще разширят възможностите за създаването на цифрово отпечатани книги. По този начин компаниите, които в момента произвеждат предимно в големи партиди, ще могат да правят къси и ултракъси тиражи със същото качество на довършителните процеси.

Интеграция с Connex
Модулите Variable-Production, Variable-Imposition и Variable-Bundle са напълно интегрирани с Connex системата на Muller Martini за управление на информацията и процесите. С допълнителните си функции за печат на персонализирана информация Сonnex може да се ползва като специализиран софтуер за обработката на постоянна и променлива информация и печата на VDP продукти. Отправна точка на процеса е оптимизиране на данните за печат в PDF/VT (променлив транзакционен) файлов формат. Connex се грижи за оптимизиране схемата на сгъване и подготовка на данните за процеса на производство.

Близка работна среда
Connex системата позволява обработването на традиционни и променливи данни за печат с един и същ оперативен интерфейс. И в двата случая операторът получава информация за броя коли и броя празни страници и може да контролира ефективността на процеса чрез Variable-Imposition директно от екрана, без да трябва да бъде обучаван в използването на новата система.

Добавена стойност за читателите
Персонализацията означава много повече от това да бъде отпечатано името на клиента върху продукта. Познаването на клиента и неговите предпочитания е изключително важно. Ако на запален фен на футбола изпратите директна поща с включена снимка на футболист, той/тя ще почувства, че рекламата е насочена към него и ще е много по-възприемчив към информацията. За сравнение: ако е отпечатан образ на тенисист същият читател ще е заинтересован в много по-малка степен. Затова и маркетинговите кампании, основани на индивидуалния дизайн на печатните продукти са в пъти повече от кампаниите, базирани на конвенционалния дизайн. Възвръщаемостта на инвестицията (ROI – return on investment) на такива кампании може да бъде увеличавана в зависимост от съдържанието и релевантността на променливия печат.

Новите Connex модули

Variable-Production: за персонализиран печат

Variable-Production модулът позволява производството на персонализирани продукти с помощта на SigmaLine. По този начин продуктите с различно съдържание и брой страници могат да бъдат направени в един тираж. Проследяването на колите става чрез баркодовете, а Connex следи за производствения процес и дава обратна връзка за неговото протичане.

Variable-Imposition: дигитален монтаж на страниците 

Модулът Variable-Imposition надгражда предишния VariableProduction модул и дава възможност за отпечатването и монтирането през Connex на стандартни PDF и PDF/VT файлове за персонализиран печат. Променливите данни се извличат от информацията в PDF/VT файла, а белите страници при монтажа се поставят въз основа на избраната схема за сгъване. Маркирането на баркодовете върху колите става по време на цифровото подреждане на страниците, след което готовите монтажи се подават към печатната машина под формата на PDF файлове. Connex следи за качеството на продуктите и дава възможност за автоматично повторно отпечатване на некачествените екземпляри.

Variable-Bundle: световна уникалност


В допълнение към модулите Variable-Production и Variable-Imposition, модулът Variable-Bundle окомплектова избирателно книгите в SigmaCollator. Посредством списък системата едновременно подготвя и доставя набори от различен брой книги. Функцията Variable-Bundle, която няма аналог в световен мащаб, позволява производството и събирането на едно място на всичките книги за един клиент и по този начин спестява ръчното подреждане на готовата продукция.

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар