Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Модерни с Epson SureColor F2000

  •  

Притесненията на организаторите от фирма FACTOR.BG, че лятото не е най-доброто време за сериозни бизнес начинания, се оказаха напразни. В разгара на отпускарския сезон и въпреки проливния дъжд, връчването на наградите на победителите в конкурса Digital T-shirt събра неочаквано голям брой гости във фоайето на Интер Експо Център, София.

Заедно с факта, че в последните няколко години печатът върху текстил се радва на огромна популярност, „виновник“ за интереса към събитието се оказа и неговият формат. Организираният под формата на модно ревю конкурс разчупи стереотипите и създаде празнична атмосфера. Освен че усетиха типичните за подобен род мероприятия емоции, гостите видяха на живо демонстрации на възможностите на Epson SureColor F2000.

В синхрон с лятото и в желанието си да са максимално цветни, организаторите от FACTOR.BG показаха възможностите на цифровите технологии на изкушените да се занимават с печат върху текстил не само професионално или дори индустриално, но и просто така – за едното хоби. И за да бъде презентацията колкото полезна, толкова и интересна и провокативна, от фирмата демонстрираха различни технологии на печат – директен печат с Epson SureColor F2000; сублимационен печат върху фланелки от performance-полиестер с популярните гел-принтери Ricoh SubliJet-R; термотрансферен печат върху светли памучни фланелки с гел-принтер Ricoh ChromaBlast-R; термотрансферен печат с лазерни принтери и трансферни хартии FOREVER, както и термотрансферен печат с базирана на LED принтерите OKI с бял тонер и трансферните хартии FOREVER, NO-CUT система на печат върху светли и тъмни памучни и полиестерни облекла без предварително обрязване на изображенията по контур.

Немалко от гостите бяха изкушени от идеята на домакините да се снимат в импровизираното фотостудио на събитието и да проследят процеса на отпечатване на снимката върху избрана от тях фланелка, и не на последно място – да получат отпечатаната с Epson SureColor F2000 фланелка като комплимент от конкурса Digital T-shirt на фирма FACTOR.BG.

Нямаше скучновати PowerPoint презентации, нито изложени като музейни експонати неработещи принтери. За сметка на това присъстващите бяха запленени от елегантността на манекените и останаха до края на събитието, за да аплодират най-добрите дизайнерски решения. На десет от участниците бяха раздадени поощрителни награди от по 100 лв., а голямата награда от 1000 лв. получи победителят в конкурса Digital T-shirt – дизайнерът Иван Гаков.

В края на събитието управителят на Фактор България ЕООД - Георги Чакъров обяви следващия конкурс на Digital T-shirt, който ще приключи отново с ревю, в рамките на COPI'S, през октомври т.г. в Интер Експо Център.

 
06.08.2014 15.00ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Печатни технологии, Актуално, Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар