Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Доминов Консуматив с Open House

На 24 и 25 ноември т.г. в сградата на „Доминов Консуматив“ в гр. Пловдив се проведе Open House, в рамките на който беше представена техника за довършителни процеси на световния лидер HORIZON INTERNATIONAL., INC. Участниците в двудневното събитие имаха възможност да се запознаят с техническите характеристики на машините и да наблюдават проведените на тях демонстрации на реални производствени поръчки. Инициативата, на която присъстваха представители на партниращата на „Доминов Консуматив“ холандска компания Amstel Graphics B.V., събра над 60 фирми от бранша и недвусмислено показа, че страната ни има необходимия потенциал да се развива в областта на полиграфията.

По време на Open House домакините от „Доминов Консуматив“ представиха следните продукти на HORIZON INTERNATIONAL:

  • Влагочно-шевна система, модел StitchLiner 5500, състояща се от 4 кули с по 6 магазина всяка, класически влагочно-шевен автомат и тристранен нож;
  • Брошуровъчна линия SPF-200A, състояща се от 2 кули с по 10 магазина всяка, модул за телово шиене и модул за предно обрязване;
  • Термолепачна машина, модел BQ-270V с едно гнездо;
  • Термолепачна машина, модел BQ-470 EVA с 4 гнезда.

Възможностите на машините бяха демонстрирани с реални поръчки от клиенти, посетили мероприятието.

Влагочно-шевна система StitchLiner 5500

Иновативната влагочно-шевна система StitchLiner 5500 обединява в една линия операциите колаторно листонабиране, биговане, сгъване, брошуроване и тристранно рязане, а високата й производителност, бързата подготовка (1 мин) и улеснена експлоатация я правят подходяща както за брошуроване на малки, средни и големи тиражи, така и само за листонабиране (самостоятелен колатор).

Високоавтоматизираната StitchLiner 5500 произвежда до 5500 брошури за час. Машината работи с широка гама материали – от тънка хартия с граматура 52 г/кв.м. до картон с граматура 208 г/кв.м., и може да се пренастройва много бързо. Оборудвана е с цветен тъчскрийн панел за управление, позволяващ кратко време за подготовка на тиражите, бърза смяна на поръчките (смяната на форматите от А4 на А5 се извършва за по-малко от 60 секунди), работа при 5-скоростен режим и не на последно място съхраняване и възпроизвеждане на до 200 различни поръчки. Системата е оборудвана с In-line модул за очукване, биговане, сгъване, тристранно обрязване, а нейната U-образна конструкция я прави изключително удобна за работа.

Най-бързите в света колатори в своя клас – VAC-1000/VAC-600 притежават цветен тъчскрийн дисплей и безжично дистанционно управление, високоинтензитетна инфрачервена LED сензорна система за „двоен лист“, IC-VA600H система за контрол на изображението (само за VAC-600Н), иновативен раздухващ механизъм за подаване – с 33% по-мощен от механизмите на конвенционалните колатори, широк избор от извеждащи агрегати.

Колаторът VAC 600 е подходящ за изпълнението на по-дълги поръчки и за разлика от VAC 1000 има 2,4 пъти по-висок капацитет на магазините.

Брошуровъчна линия SPF-200A

Брошуровъчната линия извършва операциите колаторно листонабиране, очукване, телово шиене, последващо сгъване с нож и предно обрязване на продуктите. Опционално линията може да бъде оборудвана и с модул за странично обрязване. Всички операции с изключение на зареждането на магазините се управляват от цветния тъчскрийн. Време за подготовка – под 1 мин. Конфигурацията е много удобна за производство на брошури в обеми от 4 до 60 страници в зависимост от дебелината на материала.

Едногнездова термолепачна машина HORIZON BQ-270V – производство на книги „при поискване“

Термолепачната машина BQ-270V позволява производството на книги с дебелина до 50 мм при скорост до 500 цикъла в час. Машината е оборудвана с дигитален калибър, който измерва дебелината на книжното тяло и автоматично стартира настройките на кламера, фрезата, лепилния апарат, отварянето на пресата и механизма за биговане на корицата. При положение че форматът не се променя, всяка книга може да бъде произведена с различна дебелина.

BQ-270V е подходяща за производство както на единични бройки, така и на къси и средни тиражи книги с изключително високо качество.

Четиригнездова термолепачна машина HORIZON BQ-470

Изцяло автоматизираната четиригнездова термолепачна машина HORIZON BQ-470 позволява скрепване на книги с дебелина до 65 мм. Системата е оборудвана със сменяем лепилен резервоар за двата вида лепила EVA и PUR и може да бъде управлявана от един оператор. Подобно на другите машини на HORIZON термолепачката също е оборудвана с LCD- тъчскрийн за автоматична настройка на машината.

Със своята производителност до 1 350 книги/час (с термолепило EVA) BQ-470 е подходяща както за къси, така и за средни и дълги тиражи.

Статията е публикувана в брой 6 / 2015.

 
23.12.2015 13.31ч.
автор: Polygrafiа Magazine
0Коментари
Категория:

Новини


Таг :

Печатно оборудване, Печатни технологии, Актуално, Новини

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар